characters characters

Bacalaureat 2019 sesiunea august-septembrie

20 august 2019    |   475 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

bacalaureat 2019 sesiunea august septembrie
Peste 43.500 de candidati s-au inscris in vederea sustinerii probelor din a doua sesiune (august - septembrie) a examenului national de Bacalaureat 2019, incepând de miercuri, 21 august. Conform datelor transmise de inspectoratele scolare judetene, din totalul celor inscrisi, peste 28.700 de candidati provin din promotia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidati sunt din promotiile anterioare.

Sesiunea august - septembrie 2019 incepe cu probele scrise, programate astfel:

21 august - Limba si literatura româna/E)a

22 august - Limba si literatura materna/E)b

23 august - proba obligatorie a profilului/E)c

26 august: proba la alegere a profilului si specializarii/E)d.


Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba româna (proba A) se desfașoara in zilele de 27 august și 28 august, fiind urmata de evaluarea competentelor in limba materna (proba B) in 29 august. Evaluarea competentelor digitale (proba D) are loc in zilele de 30 august și 2 septembrie, iar evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) este programata in zilele de 2 și 3 septembrie.


Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 3 septembrie (pâna la ora 12:00). În aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatiile, intre orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 7 septembrie.


Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactarii unei lucrari scrise este de trei ore, calculat din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.


Pentru rezolvarea subiectelor candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vor utiliza numai creion negru.


Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosita este doar cea distribuita de asistenti.


Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere audio-video..


Nu este permis in sali cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.


În acelasi timp, candidatilor le este interzis sa comunice intre ei sau cu exteriorul, sa transmita ori sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare in interior sau cu exteriorul.


Cei surprinsi in astfel de situatii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent daca au fost introduse de acestia ori de alti candidati, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane si indiferent daca ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinta, nu vor mai putea participa la probele urmatoare si vor fi lipsiti de posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale. De asemenea, acesti candidati nu mai au dreptul de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului.


Ministerul Educatiei Nationale pune la dispozitie linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibila in perioada 21 - 22 august, respectiv luni, 26 august, intre orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 23 august, intre orele 8:00 - 14:00.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

  • sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
  • sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obtinerea mediei 6 cel putin, la probele scrise.


Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu