characters characters

Azi incepe un nou an de invatamant

14 septembrie 2009    |   710 vizualizări
 

80.000 de copii botosaneni sunt asteptati astazi la festivitatile unui nou inceput de an scolar.

 

Conducerile unitatilor de invatamant au facut pregatiri pentru ca prima zi de scoala sa fie una deosebita. Emotia este astazi cuvantul la ordinea zilei. Se tin discursuri, se transmit mesaje optimiste elevilor si parintilor, iar cadrele didactice primesc multe flori. Debutul anului scolar este marcat de nemultumirile generate de legea unica de salarizare care plaseaza cadrele didactice la periferia grilei de venituri.

 

Sindicalistii nu vor discursuri ale parlamenarilor

 

Liderii federatiilor sindicale le-au recomandat membrilor din teritoriu sa boicoteze discursurile oamenilor politici, in principal ale parlamentarilor. O astfel de recomandare au primit angajatii din invatamant si in urma cu doi ani, numai ca atunci reactia lor a fost ca si inexistenta, motivatia fiind aceea ca nu au dorit sa strice bucuria copiilor. „Colegii intra la clase, pentru ca nu si-au luat salariile de mult timp si au ramas fara bani. Nu le arde de boicotarea anului scolar. Noi, ca si sindicat judetean, vedem rezolvarea tuturor problemelor din invatamant, salarizare si toate cele care sunt neclare cu o greva de proportii, insemnand o cadere a sistemului de invatamant", a declarat Maria Tiprigan, liderul sindicatului Invatamantului Preuniversitar (SIP).  

 

Vizite ale sefilor administratiei locale
 
Se pare ca la festivitatile de astazi vor participa doar reprezentanti ai administratiei publice locale, parlamentarii fiind deja la Bucuresti. Astfel, prefectul Cristian Roman va fi prezent la 8,45, la Scoala 7, iar la 10,00 la Colegiul National „Mihai Eminescu". La acelasi colegiu va fi prezenta si Ada Macovei, inspectorul scolar general oficial urmand sa se intalneasca la ora 09.00 si cu elevii si profesorii de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga". Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean, va participa la festivitatea de la Scoala 11, unde va ajunge la ora 9,00. „Ne dorim un an scolar frumos, in care performanta sa fie rasplatita, succesul sa fie promovat, iar esecul sa fie tratat doar ca o incercare si nu ca o prabusire. Imi doresc din tot sufletul sa nu se mai intample niciun eveniment neplacut in care sa fie implicati elevii", a declarat Ada Macovei.



Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu