characters characters

Avocatul Poporului si UNICEF sustin participarea copiilor

15 ianuarie 2020    |   309 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

unicef avocatul copilului
Prima consultare dintre Boardul Copiilor si Avocatul Poporului, urmata de incheierea unui Memorandum de Intelegere intre UNICEF si Ombudsman


Noul Board al Copiilor din Romania, Avocatul Poporului si Avocatul Copilului s-au intalnit marti, 14 ianuarie 2020, intr-o prima consultare in care au discutat despre prioritatile copiilor si rolul Avocatului Copilului in anii urmatori, pentru ca drepturile copiilor romani sa fie promovate si respectate.


Cu aceasta ocazie, Reprezentanta UNICEF in Romania si Avocatul Poporului au semnat un Memorandum de Intelegere pentru perioada 2020-2022.


“Consultarea cu Boardul Copiilor care a avut loc astazi si Memorandumul semnat cu UNICEF reprezinta pasi importanti in directia functionarii la capacitate maxima a Avocatului Copilului, structura independenta in cadrul Avocatului Poporului, care trebuie sa devina un mecanism pe deplin functional pentru apararea, protectia si promovarea drepturilor copilului, inclusiv prin implicarea constanta a copiilor”, a declarat Renate Weber, Avocatul Poporului. Infiintat in 2018, Avocatul Copilului este o structura coordonata de un adjunct al Avocatului Poporului, care actioneaza in scopul promovarii şi protejarii drepturilor copiilor. Printre atributiile Avocatului Copilului se numara colaborarea cu structurile formale ale copiilor, dar si propunerea de masuri menite sa incurajeze participarea copiilor la luarea deciziilor care le afecteaza vietile.

„Pentru a ne asigura ca toti copiii se bucura de toate drepturile si ca politicile publice sunt construite pe baza de evidente, este nevoie de o monitorizare permanenta a drepturilor copilului. Avocatul Copilului este un garant al respectarii drepturilor copilului si un partener cheie in promovarea participarii copiilor, inclusiv prin consultari online si offline. Ma bucur ca Boardul Copiilor va lucra indeaproape cu Avocatul Copilului pentru monitorizarea si promovarea drepturilor copilului”, a declarat Gabriel Vockel, Reprezentant adjunct, UNICEF in Romania.


UNICEF va acorda suport tehnic pentru ca Avocatul Copilului sa devina membru al Retelei Europene a Avocatilor Copilului (European Network of the Ombudspersons for Children – ENOC), precum si pentru cresterea capacitatii personalului propriu. Asistenta UNICEF va privi inclusiv imbunatatirea sistemului de inregistrare a petitiilor.


UNICEF si Avocatul Copilului vor colabora de asemenea pentru promovarea unei culturi a responsabilitatii si transparentei institutionale privind respectarea drepturilor copiilor in Romania.


Peste 1800 de copii si adolescenti si-au exprimat opinia despre rolul Avocatului Copilului prin intermediul platformei inovatoare U-Report utilizata de UNICEF. Rezultatele sondajului sunt disponibile aici.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu