characters characters

Au inceput evaluarile nationale pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

13 mai 2021    |   527 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Calendar evaluari nationale clasele a II-a, a Iv-a si a VI-a
In mai au loc evaluarile nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Ieri, 12 mai 2021, a inceput Evaluarea Nationala pentru clasa a VI-a, cu proba la limba si comunicare.

Prima proba scrisa (limba si comunicare) se adreseaza elevilor din clasele a VI-a (EN VI) si incepe miercuri, 12 mai. Urmatoarea proba (matematica si stiintele naturii) are loc joi, 13 mai. Cele doua teste vizeaza evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul inferior al gimnaziului (V-VI) de cei peste 181.000 de elevi inscrisi in clasa a VI-a la inceputul anului scolar.

Calendarul Evaluarii Nationale, clasa a IV-a

Evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar (la finalul clasei a IV-a / EN IV) are urmatorul calendar:

  • Limba romana: 18 mai
  • Matematica: 19 mai
  • Limba materna: 20 mai

Calendarul Evaluarii Nationale, clasa a II-a

  • Probele scrise la limba romana si limba materna: 25 mai
  • Testele de citire la aceste discipline: 26 mai
  • Proba de matematica: 27 mai
  • Proba de limba romana (scris si citit) pentru minoritati: 28 mai


Toate probele se desfasoara cu prezenta fizica, indiferent de scenariile in care se afla unitatile de invatamant.
Salile in care se sustin aceste evaluari sunt, de regula, cele in care elevii isi desfasoara activitatea in mod obisnuit. Acestea sunt adaptate in prealabil, dupa caz, in functie de testul planificat, prin eliminarea oricaror materiale didactice care ar putea influenta elevii.

Testele sunt elaborate de Centrul National Pentru Politici si Evaluare in Educatie (CNPEE), au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Durata alocata rezolvarii acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la EN II, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la EN IV si EN VI. Testele sunt evaluate in cadrul unitatii de invatamant, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, in termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obtinute la aceste evaluari nu se afiseaza/nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unitatii de invatamant prin elaborarea planurilor individualizate de invatare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu