characters characters

Atentia si inteligenta prescolarilor

Programele care imbunatatesc atentia prescolarilor le imbunatatesc si inteligenta

02 ianuarie 2019    |   957 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

atentia si inteligenta prescolarilor
Capacitatea de reglare in mod voluntar a atentiei este cruciala pentru inteligenta si invatare, iar un studiu recent arata ca programele care imbunatatesc atentia prescolarilor duc si la cresterea coeficientului de inteligenta. Cercetatorii din cadrul Universitatii din Granada, Spania, au condus un studiu in care au evaluat influenta programelor de antrenare a atentiei asupra scorurilor la testele de inteligenta si functionarea creierului in randul copiilor prescolari.

Citeste si:

Cum poti imbunatati inteligenta copilului 

Inteligenta este de mai multe feluri 


Studiul arata ca acei copii inclusi in program si care au folosit o platforma digitala de antrenare, au obtinut scoruri mai ridicate la inteligenta si la functionarea creierului. In plus, efectele programelui de imbunatatire a atentiei sunt si mai mari cand copiilor li se explica felul in care programul ii ajuta sa invete mai bine.

Programul de imbunatatire a atentiei are rolul de a activa zone din creier responsabile cu reglarea si controlul atentiei, prin activitati realizate pe calculator sau tableta. Aceste activitati necesita concentrarea atentiei si raspunsul la situatii in care raspunsul dominant nu este cel corect. Alte activitati necesita memorarea unor instructiuni si adaptarea la schimbarea regulilor.

Rezultatele acestui studiu arata cat de important este sa educam atentia copiilor inca din mica copilarie si cat de eficiente sunt strategiile de reglare atentionala in imbunatatirea nivelului de inteligenta al copiilor.

Sursa: ScienceDaily.com 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu