characters characters

Asteptarile prea mari ale parintilor duc la rezultate scolare scazute ale copiilor

19 noiembrie 2015    |   1753 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

rezultate scolare
Cat de mari trebuie sa fie asteptarile parintilor pentru a-i ajuta pe acestia sa obtina rezultate bune la scoala?

Cand parintii copiilor au asteptari ridicate fata de performanta scoalara a celor mici, acestia tind sa aiba rezultate mai bune la scoala, insa cand aceste asteptari sunt nerealiste, rezultatele scolare ale copiilor au de suferit.

Acestea sunt rezultatele studiului realizat de Kou Murayama, de la Universitatea din Reading, Marea Britanie. Studiul a fost realizat pe parcursul a 5 ani, din 2002 pana in 2007 si a implicat 3530 elevi de gimnaziu si parintii lor, din Bavaria, Germania.

Studiul a indicat ca aspiratiile ridicate ale parintilor sunt asociate cu rezultate scolare bune, dar doar cand nu depasesc un nivel realist. Cand aceste aspiratii nu sunt realiste, rezultatele copiilor scad in mod proportional.

Aceleasi rezultate au fost obtinute si de un studiu realizat asupra 12 000 de elevi si parinti din Statele Unite ale Americii.

„Multe din studiile anterioare au transmis parintilor un mesaj simplu: tinteste sus si copilul tau va avea rezultate mai bune. Aspiratiile nerealist de ridicate pot impiedica performanta scolara.” a declarat autorul studiului.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/aidanmorgan/4151100524/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu