characters characters

Astazi are loc proba scrisa din cadrul concursului de titularizare

11 iulie 2018    |   1136 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

titularizare 2018
Proba scrisa din cadrul concursului national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate in invatamantul preuniversitar, sesiunea 2018, se va desfasura miercuri, 11 iulie, incepand cu ora 10:00, in 87 centre de examen.

Pentru sustinerea acestei probe s-au inscris 31.052 de candidati, dintre care 4.625 de candidati sunt absolventi din promotia curenta. 

La nivel national sunt disponibile 4.502 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata. Dintre acestea, 3.354 de posturi didactice/catedre vacante sunt in mediul urban si 1.148 in mediul rural.

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioada nedeterminata vizeaza urmatoarele discipline/specializari:

  • educatori/profesori pentru invatamant prescolar in limba romana (1.094)
  • invatatori/profesori pentru invatamant primar in limba romana (882)
  • muzica instrumentala (274)
  • educatie fizica si sport (287).

Dintre disciplinele cu cei mai multi candidati inscrisi mentionam Limba si literatura romana/pedagogia prescolara si metodica desfasurarii activitatilor instructiv-educative in gradinita de copii (5.405), limba si literatura romana/elemente de pedagogie scolara si elemente de didactica generala aplicate disciplinelor din invatamantul primar (4.176), limba si literatura romana (2.735), educatie fizica si sport (2.548) si limba si literatura engleza (1.877).

Candidatii trebuie sa fie prezenti in sala de concurs cel mai devreme la ora 8.00 si cel mai tarziu la ora 9.00, inainte de comunicarea subiectelor. Dupa primirea subiectelor, durata de redactare a lucrarilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depasit cu 1-2 ore doar in cazul candidatilor cu cerinte speciale.

Subiectele, traducerea acestora in limbile minoritatilor nationale si baremele de evaluare pentru cele 115 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Evaluare si Examinare si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2018.edu.ro. Lucrarile scrise vor fi evaluate in 11 centre organizate la nivel national.

Primele rezultate la proba scrisa vor fi afisate in data de 17 iulie, la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestatiile se depun la sediile inspectoratelor scolare judetene in zilele de 17 iulie, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21:00, respectiv 18 iulie, pana la ora 15:00. Rezultatele finale se afiseaza la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul mentionat anterior in data de 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala in profilul postului.

Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata se realizeaza in sedinte publice organizate de inspectoratele scolare in data de 25 iulie.

In data de 26 iulie 2018 va avea loc repartizarea pe posturile didactice de predare vacante a cadrelor didactice titulare in invatamantul preuniversitar anterior inscrierii la concurs, care au participat la concursul national si au obtinut minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului, cu pastrarea statutului de cadru didactic titular.

Cadrul normativ care reglementeaza organizarea si desfasurarea concursului national de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar 2018, precum si programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Sursa: Edu.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu