characters characters

Asociatia Green Revolution organizeaza a doua editie a Targului de jucarii “2nd Life”

- Acorda o noua sansa jucariilor vechi

07 iunie 2022    |   442 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Targul de jucarii second life
Asociatia Green Revolution organizeaza sambata, 11 iunie 2022, la Roaba de Cultura, parcul Regele Mihai I-Herastrau, a doua editie a Targului de Jucarii 2nd Life” un eveniment de educatie ecologica, financiara si sociala, ce îsi propune sa redea jucariilor nefolosite o noua viata educand în acelasi timp copiii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle.

Poluarea cauzata de deseurile de plastic este una dintre cele mai mari probleme de mediu cu care se confrunta planeta noastra. Reutilizarea si reciclarea jucariilor va contribui la reducerea poluarii si a depozitelor de deseuri, astfel încat sa ne putem îndrepta spre un viitor sustenabil.

Ideea Targului de Jucarii 2nd Life, a carui prima editie, în septembrie 2021, a adus peste 2000 de vizitatori, s-a nascut pornind de la studiile facute în domeniul comertului cu jucarii. Primele întrebari pe care ni le-am pus au fost: cate dintre aceste jucarii sunt folosite de fapt si, mai ales, ce putem face pentru a le reda celor neutilizate un nou partener de joaca? Dorim ca prin acest Targ sa educam atat copiii, cat si parintii în spiritul celor 3 R: reuse, repair, recycle. La acest eveniment, copiii vor putea sa îsi valorifice jucariile si vor putea dona o parte din suma stransa pentru un scop caritabil.

“Scopul principal ale Targului de Jucarii 2nd Life este acela de a atrage atentia asupra risipei de resurse materiale si financiare în industria de jucarii, contributia la educatia financiara si dezvoltarea interesului copiilor pentru implicarea sociala si comunitara. Toate acestea se vor desfasura sub umbrela unui eveniment plin de ateliere interactive, un program artistic atractiv si multa joaca, asa cum v-am obisnuit la Roaba de Cultura”, a declarat Raluca Fiser, Presedinte Asociatia Green Revolution. Pe langa actiunea de vanzare a jucariilor de catre copiii din asociatiile partenere, pe scena Roabei de Cultura vor avea loc prezentari ce vizeaza educatia financiara, moment sustinut de BCR, concurs de colectare separata a deseurilor sustinut de Fulga si Recycle Joy by Environ.

De asemenea, pe tot parcursul evenimentului, vizitatorii mari si mici vor avea ocazia de a vizita standul Amsterdam Stories unde vor fi expuse si vandute biciclete olandeze care au povesti de spus. Bicicletele folosite pot fi o alternativa excelenta la cele noi si cumparand puteti salva o bicicleta de la o viata limitata la garaj sau de la a fi aruncata într-un depozit de deseuri.

PROGRAM

10:00 – 19:00 Atelier de jucarii din plante aromatice; atelier de robotica; ateliere de art&craft cu materiale reciclate; rame foto si figurine din materiale reciclabile; pictura pe ceramica; concurs de selectare selectiva a deseurilor la standul BCR si concurs cu premii la standul Fulga în cadrul campaniei “Reciclezi pentru planeta în patru pasi si-o pirueta.”

11:00 – 11:40 – Teatru pentru copii Istetila cu piesa “Aventurile lui Habarnam”

17:00 – 18:00 – Voltaj Academy – Concert de vara

18:15 – 19:00 – Challenge Arts - Show street dance


Pentru programul complet si actualizat va rugam sa consultati pagina de Facebook a Roabei de Cultura. - https://www.facebook.com/roabadecultura


Evenimentul se va desfasura în intervalul orar 10.00 – 19.00, iar intrarea este gratuita. Accesul catre Roaba de Cultura se face prin intrarea din zona ”Pescarus” a Parcului Herastrau.

Acest proiect desfasoara cu ajutorul partenerilor care sustin educatia ecologica si financiara.

Sponsori: Kaufland Romania, Mastercard, BCR, Linde Gaz Romania, Fulga, Environ. Asociatiile partenere: Asociatia “Ajungem Mari”; Asociatia “Inocentii”; Asociatia “Donum Christiana”; Asociatia “Ateliere Fara Frontiere”; Asociatia “Psihobucuria”; ECO Atelierul Remesh; Clubul de Șah Hannibal; Asociatia “Viitor Plus” – Harta Reciclarii, Verde GO, Eco Provocarea si Recicleta.

Parteneri media: Green Report, AGERPRES, Forbes Kids, PapTot, GoKid!, Zile si Nopti. Clopotel.ro, PRwave, Stiripentruparinti.ro, suntparinte.ro, spotmedia.ro, acasa.ro, IQool, Prescolar.ro, MunteanuRecomanda, Centrul de Parenting, ItsyBitsy si MagicFM.

Despre Green Revolution

Asociatia Green Revolution a fost fondata în martie 2009 si este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune în practica masurile care stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si responsabilitatea fata de mediul înconjurator, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu în randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre Roaba de Cultura

O pajiste cu divertisment de calitate în Parcul Regele Mihai I (Herastrau), zona Pescarus. Un loc special, care aduna întamplari diverse, de la ateliere si piese de teatru pentru copii, clase de sport pentru întreaga familie, cursuri de nutritie, concerte de folk, jazz si rock pana la proiectii de film pentru toate varstele.

Alternativa inedita de a petrece timpul liber alaturi de cei dragi.

Un festival urban al culturii, din primavara pana-n toamna.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu