characters characters

Anxietatea la matematica la fete

Fetele sunt mai anxioase decat baietii cu privire la matematica si stiinte

19 mai 2016    |   1144 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Anxietatea la matematica la feteFemeile nu sunt la fel de bine reprezentate in domeniile tehnice sau stiintifice (inginerie, matematica, tehnologie, stiinta) precum barbatii. Iar acest lucru se reflecta si in nivelul de anxietate resimtit de fete si baieti, in timpul scolii, referitor la matematica si stiinte.

Teama si ingrijorarea nascute de matematica sunt un fenomen atat de raspandit in randul copilor, incat psihologii vorbesc despre „anxietatea la matematica”.

Un studiu recent arata cat de mari sunt diferentele dintre nivelul de anxietate la matematica al fetelor comparat cu nivelul de anxietate al baietilor.

In 59% dintre tarile studiate, diferenta dintre anxietatea baietilor si cea a fetelor era de doua ori mai mare decat diferenta dintre performanta baietilor si cea fetelor la aceasta materie. Asadar, nu doar rezultatele obtinute la matematica si stiinte duce la nivelul crescut de anxietate al fetelor.

„Am analizat perfomanta elevilor de 15 ani de-a lungul mai multor tari impreuna cu statutul socioeconomic si am observat ca anxietatea fata de matematica a fetelor nu are legatura cuimplicarea mamelor in cariere tehnice sau stiintifice si nici cu egalitatea de gen din tara respectiva. De fapt, diferentele legate de anxietatea la matematica erau mai mari in tarile dezvoltate, in care exista egalitate de gen.”, sustin cercetatorii.

In plus, se pare ca in tarile mai dezvoltate parintii isi incurajeaza mai mult baietii sa invete matematica, decat pe fete, iar „politica de a atrage fete si femei in domenii precum stiinte, fizica si inginerie, a esuat”, sustine Gijsbert Stoet, psiholog.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: stockimages, FreeDigitalPhotos.net

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu