characters characters

Andronescu le cere profesorilor sa nu boicoteze deschiderea anului scolar

10 septembrie 2009    |   667 vizualizări
 

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu le-a cerut miercuri profesorilor sa participe la ceremoniile de deschidere a anului scolar 2009-2010, dar a recunoscut dreptul sindicatelor de a recomanda membrilor lor sa nu participe la aceste festivitati.

"Este dreptul sindicatelor sa-si exprime un punct de vedere fata de cei care sunt membri in sindicatul respectiv. Eu i-as invita pe toti colegii profesori sa vina la scoala incepand cu 14 septembrie si scoala sa inceapa, asa cum este firesc, cu bucuria revederii", a spus Andronescu inainte de intrevederea cu parlamentarii PD-L.

Sindicalistii din invatamantul preuniversitar au propus, miercuri, cadrelor didactice sa nu se prezinte la locurile de munca pe 14 septembrie, in prima zi a anului scolar, urmand ca joi, profesorii sa stabileasca daca vor intra la ore sau nu, a declarat secretarul general al FEN.

"Sugeram tuturor reprezentantilor clasei politice sa nu se prezinte in fata oamenilor scolii, cu prilejul deschiderii anului scolar, pentru a le vinde din nou iluzii prin luarile de cuvant. In locul cuvantarilor sterile, politicienii pot sa foloseasca constructiv acest timp liber, ca sa analizeze cu responsabilitate legile pentru care Guvernul isi angajeaza raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului si sa gaseasca solutii care sa evite, atat degradarea iremediabila a statutului social al cadrului didactic, cat si prabusirea sistemului national de invatamant", cer cele trei federatii din invatamantul preuniversitar Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale (FEN) si Federatia "Spiru Haret".

Acest anunt premerge deciziei cadrelor didactice membre de sindicat, care vor stabili pana joi daca vor accepta propunerea federatiilor. "Noi am facut un apel angajatilor din invatamant, iar maine ne vom reuni si vom afla clar ce s-a stabilit", a precizat secretarul general FEN, Constantin Ciosu.

Sursa: www.ziare.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu