characters characters

Ambasador pentru comunitate. Consiliere psihologica pe tema Covid-19 gratuita pentru profesori, parinti si elevi

23 martie 2020    |   679 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

consiliere psihologica covid 19
In cadrul parteneriatului dintre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Asociatia Proacta EDU a fost lansata prima linie de consiliere psihologica pe tema COVID-19, gratuita, pentru cadre didactice, parinti si elevi, sub denumirea de „AMBASADOR pentru COMUNITATE”. Acesta este un proiect sustinut de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant si Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar.

Pe langa solutiile propuse de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru continuarea învatarii de acasa, prin intermediul acestui proiect, cadrele didactice, elevii si parintii sunt sprijiniti prin consiliere personalizata online sau telefonic pentru a gestiona mai usor aceasta perioada.

Astfel, specialistii psihologi din cadrul Asociatiei Proacta EDU vor oferi suport personalului didactic pentru comunicarea cu familiile si pentru a identifica situatiile speciale sau de risc în care se pot afla parintii sau elevii. Acestia vor beneficia, de asemenea, de consiliere psihologica. In functie de solicitari, familiile pot primi asistenta sociala, medicala si juridica. In acest sens sunt puse la dispozitie doua linii telefonice la care cei interesati pot apela - 0771.141.767 si 0771.141.750 sau pot scrie specialistilor la adresa de e-mail proactaedu@gmail.com. Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectand masurile instituite de autoritati în aceasta perioada!

„In astfel de momente, trebuie sa ne solidarizam cu totii, chiar daca este o perioada grea, cu multe încercari. Acum, mai mult ca oricand, trebuie sa fim uniti si sa actionam pe toate planurile. Trebuie sa recunoastem ca izolarea sociala si suspendarea cursurilor pot constitui factori de stres. De aceea, am initiat acest demers împreuna cu Asociatia Proacta EDU. Prin intermediul acestui proiect, ne-am propus sa ajungem la elevii, parintii si la colegii mei, cadre didactice, afectate de suspendarea cursurilor. Este esential sa comunicam în aceasta perioada, sa ne exprimam temerile si sa încercam sa gasim raspunsuri care sa ne ajute. Sanatatea copiilor nostri, din toate punctele de vedere, trebuie sa primeze. Iar pentru rezultate scolare bune este esential sa dezvoltam mai întai un comportament responsabil, curajos si echilibrat”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii. 

„Educatorii, învatatorii si dirigintii sunt o punte importanta de legatura cu familiile în aceasta perioada. Prin urmare, vor avea nevoie de sprijin, iar noi asta vrem: sa îi sprijinim în rolul pe care îl au. In al doilea rand, prin intermediul acestor mesageri de buna credinta, familiile pot fi îndrumate sa apeleze la ajutorul nostru, astfel încat sa le oferim consultanta psihologica, asistenta sociala si juridica celor care pot fi în situatie de risc”, a declarat psihologul Nicoleta Larisa Albert, presedinte Asociatia Proacta EDU.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu