characters characters

Alimentatia sanatoasa si fericirea copiilor

Copiii hraniti sanatos sunt mai fericiti

04 ianuarie 2018    |   2462 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

alimentatia sanatoasa si fericirea copiilor
Alimentatia copiilor ne este doar o problema de sanatate, ci si de fericire. Copiii care au o alimentatie sanatoasa au o stima de sine mai buna si mai putine probleme emotionale si de relationare (precum respingerea sociala sau bullying-ul), indiferent de greutatea corporala. De asemenea, o stima de sine mai ridicata este asociata cu o tendinta de a respecta recomandarile pe care le presupune o alimentatie sanatoasa.

Citeste si alte materiale pe aceasta tema:

Mancatul emotional: cand hrana devine consolare

Interviu cu Mihaela Bilic despre alimentatia copiilor


Un studiu recent realizat in Suedia arata ca „in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 2 si 9 ani exista o asociere intre stilul alimentar sanatos si o stare de bine mentala, inclusiv mai putine probleme emotionale, relatii sociale mai bune si o stima de sine mai ridicata.”.

La studiu au participat 7600 de copii cu varsta intre 2 si 9 ani, din Belgia, Cipru, Estonia, Germania, Ungaria, Italia, Spania si Suedia si a fost realizat de-a lungul a doi ani.

Rezultatele studiului au aratat ca o stima de sine ridicata la inceputul studiului a fost asociata cu respectarea unei alimentatii sanatoase doi ani mai tarziu, atat la copiii cu greutate normala, cat si la copiii cu probleme de greutate si independent de statutul socioeconomic al familiei din care proveneau copiii.

Autorii au mentionat insa si faptul ca acei copii cu un stil alimentar nesanatos sau cu probleme de echilibru emotional au avut o tendinta mai ridicata de a se retrage din studiu, fiind mai putin reprezentati la finalul perioadei de doi ani. In plus, concluziile studiului ar trebui sa fie confirmate de catre studii experimentare, cu participarea copiilor diagnosticati cu probleme emotionale ca depresia sau anxietatea.

Alimentatia influenteaza starea de bine a copiilor deoarece le afecteaza nivelul de energie si dezvoltarea fizica si mintala. Este stiut faptul ca anumite deficiente de vitamine pot afecta dispozitia si capacitatea cognitiva a copiilor si a adultilor. Asadar, nu subestimati importanta unei alimentatii sanatoase si complete a copiilor vostri.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Maxpixel.
freegreatpicture.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu