characters characters

Alba Iulia: elevii de la profilul economic nemultumiti de noul Bac

18 septembrie 2009    |   789 vizualizări
 

Un grup de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Martian“ din Alba Iulia va inainta Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii o petitie prin care solicita clarificarea metodologiei de Bac.

 

Noul Bacalaureat propus de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovari starneste deja reactii in randul elevilor de clasa a XII-a sau a XIII-a. Tinerii de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Martian“  spun ca la proba a treia a examenului, cea la alegere, nu au posibilitatea de a opta pentru o materie din cele studiate pe parcursul celor patru sau cinci ani de liceu, in cazul tinerilor care au urmat ruta progresiva a filierei tehnologice.


Aproape 200 de elevi doresc clarificari

La colegiul din Alba Iulia in aceasta situatie sunt 197 de tineri care anul acesta ar trebui sa sustina bacalaureatul. „Avem patru clase cu profil economic pe ruta directa si cinci clase pe ruta progresiva. Este o vorba despre o clarificare pe care o cer Ministerului. Este normal sa vrea sa stie ce au de facut inca de la inceputul anului scolar. Au de pregatit un examen greu si nu pot lasa totul pe ultima suta de metri“, a spus directorul Colegiul Economic „Dionisie Pop Martian“, Ioan Marinescu.
 

 
Pentru a se face auziti elevii din Alba Iulia au hotarat sa trimita Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii o petitie pe care mai apoi o vor posta si online. „Vrem sa avem si noi posibilitatea de a alege dintre materiile economie si geografie, la fel ca si colegii nostri care termina la profilul filologie“, a spus eleva Alexandra Narita.


Peste 60 de semnaturi stranse in prima zi

Pentru moment tinerii au strans peste 60 de semnaturi de la colegii lor dar sunt convinsi ca in aceasi situatie se afla si colegii lor de la alte licee sau colegii cu profil economic din tara. „Am pregatit un text care va fi atasat listelor cu semnaturi pe care le vom trimite Ministerului Educatiei. Cerem doar sa se lamureasca situatia noasta. Majoritatea colegilor nostri sunt de acor cu noi. Ei nu vor sa sustina fizica, de exemplu pentru ca am avut mai putine ore. Daca nu putem sustine probe la materii de profil cum ar fi examen din materia servicii, macar sa putem alege economia“, a spus eleva Alina Bia, una dintre initiatoarele acestei actiuni.

 

Tinerele care au redactat textul care va fi trimis Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii, spun ca vor posta petitia si online pentru a aduna semnaturi si de la alti coegi din tara. „Colegii nostri sigur vor semna petitia. Dupa ce o vom posta pe internet  vom strange si mai multe semnaturi“, a mai spus eleva Alexandra Narita.

 

Sursa: www.adevarul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu