characters characters

Afla cat costa sa-ti duci copilul la un liceu privat englez

05 martie 2010    |   536 vizualizări

Un an intr-un liceu privat de elita din Anglia ajunge la 25.000 de euro. Pretul unui an la un liceu privat englez este sensibil mai mare decat al unui an de studiu la o scoala privata din Capitala. De ce sa mizezi pe Anglia? Pentru ca aproape toti elevii acestor licee intra la universitati de top din Europa si America. Intra sa afli profilul familiei romane care trimite copilul la un liceu privat din Anglia si daca e profitabil sa investesti 25.000 de euro in educatia copilului tau.

 

“Un an de studiu e comparabil cu scolile elitiste din Bucuresti, vorbim de 25.000 de euro pe an. La scolile din Bucuresti te costa intre 19.000 si 20.000 de euro. Singurii bani pe care trebuie sa-i aiba copiii sunt banii de buzunar”, a spus pentru MONEY.ro Raluca Milin, partener al companiei germane de consultanta in educatie Leading Schools EIB si managing partner al companiei Sensio.

 

Doar bogatii isi trimit copiii la studii in strainatate. Pentru ca-si permit. Mit fals!

La prima intalnire organizata de Leading Schools cu reprezentantii celor mai prestigioase licee din Anglia au venit in proportii relativ egale familii din provincie si din Capitala. Daca cei din Bucuresti fac parte din clasa de sus, cu venituri peste medie, si au copii care invata deja la scoli private din Capitala, familiile din provincie fac parte mai degraba din clasa de mijloc, sunt mai curand antreprenori decat corporatisti si renunta sa cumpere o masina mai puternica, de exemplu, pentru a economisi bani pentru educatia copilului la un liceu din Anglia.


“Familiile din provincie erau oameni din clasa de mijloc. Oameni care strang ban pe ban si poate merg cu o masina modesta, dar care si-au setat ca prioritate pentru copilul lor educatia in Anglia. Daca nu vrei sa epatezi cu masini scumpe, iti poti permite. E un saving lunar pe care il faci. Daca castigi 300-400 de euro pe luna, clar nu iti permiti. Dar cei care castiga de la 1.000 de euro in sus isi pot permite”, explica Raluca Milin.

Trei vesti bune. Ce primesti pentru 25.000 de euro?

Nu ai nevoie de alti bani daca pleci la studii in Anglia. Tariful acopera de la cazare, mese in campusul liceului, la manuale, uniforme, orice alte materiale de studiu, incat, practic, elevul nu mai are nevoie de bani suplimentari. A doua veste buna este ca te poti inscrie si dupa ce ai urmat pana la 2 ani intr-un liceu din Romania. Mai mult, se practica reduceri de pana la 20% pentru elevii cu performante in competitiile interliceale.
Ce au in comun Harry Potter si o zi intr-un campus liceal englez? Afla cum arata o zi la un liceu din Marea Britanie.

 

Elevii invata in mansion-uri (castele, conace) reconditionate, care au o vechime de 300 de ani, in medie. “Mansion-uri din filme englezesti, de la 1100-1400-1600. Majoritatea liceelor au cel putin 300-400 de ani traditie. Copiii se trezesc la 7-7.30, iau micul dejun, apoi intra in programa academica, studiaza ce e in curicula academica, la 12.30 este pranzul, urmeaza 1-2 ore de activitati de culicula, iar dupa o gustare incepe partea nonacademica. Un copil alege 3-4 activitati, conforme cu aptitudinile lui. Raportul e de un profesor la 7-8 elevi”, a explicat Raluca Milin.

Articol complet: www.money.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu