characters characters

Abuzul in copilarie creste riscul de boli mintale

03 octombrie 2019    |   1963 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +, 0 - 3 ani.

abuzul in copilarie si riscul de boli mintale
Cel mai mare studiu referitor la relatia dintre abuzul din copilarie si riscul de boli mintale arata ca acei copii traumatizati in copilarie au un risc de doua ori mai mare sa sufere de boli mintale grave precum episoade psihotice, schizofrenie sau tulburare bipolara.

Citeste si:

Abuzul in copilarie duce la modificari cerebrale

De ce copiii abuzati fizic au probleme de integrare sociala


Studiul a fost realizat de Universitatea din Birmingham, cu date adunate in perioada 1995-2018 despre 217758 de pacienti cu varsta sub 18 ani, care au fost abuzati in copilarie (sau despre care se banuieste ca au fost abuzati). Datele acestora au fost comparate cu pacienti care nu au trecut prin abuzuri si traume in copilarie.

Rezultatele au aratat ca pacientii maltratati in copliarie au un risc dublu de a suferi de boli mintale grave precum schizofrenia, tulburarea bipolara si peishoze, precum si de a avea nevoie de tratament medicamentos pentru tulburari de sanatate mintala. De asemenea, riscul pentru depresie sau anxietate a fost calculat ca fiind de doua ori mai mare pentru copiii supusi abuzurilor.

Maltratarea in copliarie a fost definita ca orice forma de abuz fizic, sexual sau emotional si de neglijare.

Cercetatorii atrag atentia si asupra faptului ca abuzurile asupra copiilor tind sa fie trecute cu vederea de catre medicii de familie, fiind pierduta oportunitatea ca acesti copii sa primeasca ajutorul de care au nevoie.

Studiul confirma inca o data povara pe care abuzul in copilarie o aduce asupra sanatatii mintale pe termen lung si atrage atentia asupra nevoii de strategii de sanatate publica prin care acesta sa fie prevenit si identificat.

Sursa: MedicalExpress.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu