characters characters

Abuzul fizic si adaptarea sociala

De ce copiii abuzati fizic au probleme de adaptare sociala

22 martie 2017    |   918 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

abuzul fizic si adaptarea sociala
Abuzul fizic nu inseamna doar rani vizibile pe corpul victimei, ci rani interioare ce vor afecta pe tot parcursul vietii persoana in cauza. Abuzul fizic din familii nu pune in pericol doar integritatea fizica si sanatatea copiilor, ci le distruge si abilitatea de a invata cum sa se comporte adecvat la scoala si acasa, creascand astfel riscurile pentru aparitia problemelor de comportament.

Aceasta este concluzia unui studiu realizat la Universitatea Pittsburgh, care a descoperit pentru prima data ca exista o relatie intre incapacitatea de a invata regulile sociale si problemele de comportament. Experimentele realizate indica faptul ca acei copii abuzati  fizic au rezultate mai slabe decat copiii care nu au fost abuzati fizic, atunci cand trebuie sa faca alegeri care duc la o recompensa.    

„Copiii abuzati fizic tind sa esueze in a se acomoda unor noi reguli comportamentale ce apar in afara familiei.”arata unul dintre autorii studiului.

Acest lucru se intampla fiindca copiiivictime vad lumea ca pe un loc in care imbratisarile si aprecierile pentru comportamente pozitive  se obtin in mod imprevizibil si inconsistent. Cu alte cuvinte, copiii abuzati fizic se asteapta sa fie mereu pedepsiti sau agresati, chiar si in situatiile in care au avut un comportament adecvat. Copiii care au astfel de asteptari sfarsesc prin a se bate cu alti copii si a intra in conflicte cu profesorii.

Astfel de studii sunt utile fiindca pe baza lor se pot crea noi interventii educative pentru copiii abuzati fizic, care sa ii ajute sa isi controleze impulsurile si sa identifice situatiile in care sunt in siguranta si situatiile in care se afla in pericol.

Alte posibile cauze care duc la problemele de comportament ale copiilor agresati fizic sunt o sensibilitate ridicata la stresul social si convingerea ca cei din jur au intotdeauna intentii rele sau ostile.

Sursa: ScienceNews.org


*Sursa foto:
https://pixabay.com


Citeste si:


Abuzul emotional are aceleasi urmari ca cel fizic


Neglijarea in primii ani de viata

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu