characters characters

Abuzul emotional intre parinti afecteaza mai puternic dezvoltarea copiilor decat abuzul fizic

17 mai 2017    |   2452 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

abuzul emotional mai grav decat abuzul fizic
Expunerea la abuzul emotional in relatia dintre parinti este mai daunatoare pentru copii decat violenta domestica, arata o noua cercetare realizata de catre Universitatea din Limerick, Irlanda.

Astfel, pe termen lung, copiii care cresc in familii in care parintii se supun abuzului emotional sunt mai afectati decat copiii crescuti in familii cu violenta domestica.

Abuzul emotional sau psihologic include insulte, intimidari, izolare, manipulare si control.

Studiul a fost realizat cu persoane cu varsta intre 17 si 25 ani, care au declarat ca au trecut prin doua tipuri distincte, dar intercorelate, de abuz in familia de origine: abuzul fizic si abuzul psihologic. Rezultatele au aratat ca expunerea la abuzul emotional sau psihologic a avut impactul cel mai defavorabil asupra starii lor de bine. Expunerea la abuzul fizic nu a avut un efect negativ suplimentar asupra starii lor emotionale.

Efectele abuzului pot fi depasite prin relatii sociale de sprijin (prieteni, rude, colegi etc.). Rezultatele studiului arata ca relatiile sociale aduc cel mai redus nivel de satisfactie (si implicit, sunt de cel mai putin ajutor) in cazul persoanelor care au fost in copilarie expuse la abuz emotional. Cercetatorii explica acest lucru prin faptul ca abuzul emotional este mai greu de recunoscut ca atare. Astfel, copiii supusi sau expusi abuzului emotional au primit mai putin sprijin social in aceasta privinta, pentru ca problema cu care se confruntau nu era usor de definit sau de discutat cu persoanele apropiate.

Studiul este important pentru ca atrage atentia asupra felului in care diferite tipuri de abuz afecteaza dezvoltarea copiilor, tragand un semnal de alarma pentru cuplurile care raman impreuna in relatii de abuz emotional.

Sursa: ScienceDaily.com


Citeste si:


Cum recunosti abuzul emotional in cuplu


Abuzul emotional asupra copiilor

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu