characters characters

Abuzul asupra copilului are efecte pe termen lung

29 ianuarie 2018    |   3498 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

abuzul asupra copilului
Copiii care sunt victime ale abuzului si ale neglijarii in primii ani de viata risca la maturitate sa aiba probleme in relatiile sociale si sa obtina rezultate educationale si profesionale mai scazute.

Studii recente arata ca un copil abuzat pana la varsta de 5 ani, va suferi si 30 de ani mai tarziu din punct de vedere emotional. Efectele abuzului raman constante in copilarie, adolescenta si maturitate, arata un studiu realizat de Universitatea din Utah, cu scopul de a vedea daca efectele abuzului din copilarie scad sau raman stabile de-a lungul timpului.

Citeste si alte materiale pe aceeasi tema:


Abuzul din copilarie duce la modificari cerebrale
 


De ce copiii abuzati fizic au probleme de adaptare sociala


In cadrul studiului, a fost observat traseul de viata a peste 260 de indivizi cu varsta intre 32 si 34 ani, care au suferit o forma de abuz in copilarie. Informatiile despre abuzul fizic, abuzul sexual si neglijenta la care au fost supusi copiii au fost adunate din diverse surse, pentru doua etape de varsta: 0-5 ani si 6-17 ani. Cadrele didactice de la clasele copiilor au completat chestionare despre relatiile sociale ale copiilor, iar acestia au participat la teste de cunostinte scolare. Participantii au fost apoi intervievati, la 20 si 30 ani, despre relatiile lor romantice si despre reusitele educationale.

Studiul a adunat astfel informatii in timp real despre abuzurile suferite de copii si a putut sa diferentieze intre efectele abuzului in primii ani de viata si cele ale abuzului suferit mai tarziu in copilarie.

Concluziile au aratat ca abuzul suferit pana la varsta de 5 ani are efecte care nu se diminueaza in timp: relatiile sociale si reusitele scolare si profesionale au de suferit in mod semnificativ, pana la varsta de 30 ani. Si abuzul suferit la varste mai mari in copilarie au efecte negative asupra nivelului de adaptare al indivizilor la maturitate.

Cum poti folosi aceste informatii:

  • Evita pedepsele corporale aplicate copilului tau, chiar si usoara palmuire
  • Evita sa folosesti violenta verbala in relatia cu copilul tau – abuzul emotional asupra copilului s-a dovedit a avea aceleasi efecte negative asupra viitorului copilului ca si abuzul fizic
  • Cere ajutorul altor persoane atunci cand programul de munca nu iti permite sa ai grija de copilul tau, astfel incat acesta sa nu ramana singur la varste mici (evitand astfel neglijarea copilului).

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freegreatpicture.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu