characters characters

Absenteismul scolar, asociat cu efecte negative la maturitate

13 august 2020    |   793 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

absenteismul scolar
Copiii care lipsesc de la scoala in perioade de la gradinita si clasa a opta, vor suferi consecinte in perioada adulta, atat din punct de vedere economic, educational, cat si social. Aceasta este concluzia unui studiu recent publicat care sugereaza ca absenteismul scolar nu trebuie tratat cu superficialitate.

Citeste si:

Sentimentul de siguranta la scoala, mai important decat abilitatile intelectuale pentru rezultatele scolare

Studiu. Mai mult de jumatate dintre elevi uita in vacanta de vara ce au invata la scoala


Autorii studiului a aratat ca acei copii care lipsesc in mod regulat de la scoala au o probabilitate mai scazuta de a vota, au dificultati financiare mai mari si rezultate educationale mai scazute la varsta de 22-23 ani.

„Mai ales in randul parintilor, exista prejudecata ca absentele in primii ani de scoala nu conteaza asa mult, ca ele sunt importante in gimnaziu si liceu doar. Studiul arata ca absentele in primii ani de invatamant conteaza, in feluri in care multi oameni nu isi dau seama.”, arata autorii studiului. Studiul a analizat informatii despre 648 de elevi americani, urmariti de la nastere pana la maturitate.

Rezultatele arata ca absenteismul scolar nu este asociat cu comportamente criminale, de risc sau deviante, dar este asociat cu implicarea civica si succesul academic si financiar. Adultii care in primii ani de scoala au avut mai multe absente scolare au avut o probabilitate mai mica de a vota, au declarat ca au dificultati financiare mai mari (precum dificultati in a plati facturile), au avut o probabilitate mai mare de a cere ajutor inanciar de la guvern si o probabilitate mai scazuta de a avea un loc de munca sau de a merge la facultate.

„Absenteismul in primii ani de scoala are consecinte pe termen lung, dincolo de efectele negative asupra rezultatelor scolare.”, arata autorii studiului. „Daca elevii incep sa devina detasati de scoala, pot ajunge sa fie detasati de societate in general. ”


Participantii la studiu proveneau din familii de clasa mijlocie, asa ca rezultatele pot fi diferite de cele ale copiilor din medii mai dezavantajate. Cum vor fi afectati copiii de absenteismul cauzat de pandemia Covid-19? Autorii studiului arata ca situatia este diferita in acest caz. „Perioada aceasta este chiar fara precedent. Toti copiii lipsesc de la scoala. Diferentele legate de accesul copiilor la resurse educationale suplimentare va duce la o mai mare diferenta intre copii in ceea ce priveste rezultatele lor scolare.”


Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu