characters characters

Abilitatile cognitive si comunicarea cu parintii

Copiii au de castigat daca asculta sau participa la conversatii cu adultii

24 mai 2019    |   595 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 0 - 3 ani.

comunicarea cu parintii si abilitatile cognitive
Iata un motiv in plus sa petreci mai mult timp conversand cu copilul tau. Cu cat un copil este expus mai mult la comunicare cu adultii cu atat mai mult isi dezvolta abilitatile cognitive.

Un studiu recent realizat de Universitatea din York a aratat ca exista o legatura intre expunerea copiilor la limbajul adultilor si abilitatile lor cognitive precum rationamentul, identificarea formelor geometrice si numerelor. Copiii participanti la studiu, cu varste intre 2 si 4 ani, au fost inregistrati audio timp de pana la 16 ore pe zi, in timp ce interactionau cu adultii importanti din viata lor. Cei mici au participat apoi la activitati care sa le masoare abilitatile cognitive, precum desenul sau jocuri bazate pe realizarea de perechi.

Citeste si:

Motricitatea, strans asociata cu abilitatile cognitive ale prescolarilor

Doua abilitati ale prescolarilor care prezic succesul la maturitate


Folosirea inregistrarilor audio a permis cercetatorilor sa studieze interactiunile reale de zi cu zi dintre copii si familie, iar rezultatele arata ca o cantitate mare de cuvinte folosite de adulti si auzite de copii inseamna mai bune abilitati cognitive in cazul copiilor. Se pare ca expunerea la limbaj ofera mai multe oportunitati de invatare copiilor. De asemenea, cu cat copiii au fost expusi la un vocabular mai divers al parintilor, cu atat foloseau la randul lor un vocabular mai larg.


Studiul a scos in evidenta si legatura dintre stilul de parenting si problemele de comportament ale copiilor, aratand ca parintii care incurajau copiii sa se exprime si sa exploreze mediul inconjurator, sprijinindu-i in acest sens, aveau copii cu mai putine comportamente dificile precum agresivitatea sau lipsa de cooperare.

Cercetarea a aratat si ca exista diferente semnificative intre familii in ceea ce priveste numarul de cuvinte la care sunt expusi copiii: unii dintre copii au fost expusi la un numar dublu de cuvinte fata de altii. Cercetarile de acest fel atrag atentia asupra importantei experientelor si mediului in dezvoltarea copiilor.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu