characters characters

Cadrele didactice subestimeaza abilitatile matematice ale fetelor

06 februarie 2017    |   1864 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

abilitati matematice fete
Inca din clasele primare, baietii obtin rezultate mai bune decat fetele la matematica, iar diferenta este mai mare intre fete si baieti in special in privinta celor mai inalte performante.

Un studiu realizat recent in SUA arata ca profesorii dau note mai mici la matematica fetelor atunci cand fetele si baietii din clasa au un nivel similar de performanta si comportament. Studiul a analizat  date adunate pe parcursul unui deceniu, sugerand ca acest fenomen contribuie la diferenta dintre rezultatele fetelor si baietilor la matematica.

Studiul a aratat ca fetele si baietii au inceput gradinita cu rezultate similare la matematica, iar diferentele intre ei aparand din clasa a treia, cand fetele incep sa aiba rezultate mai scazute. Unul dintre rezultatele cercetarii arata ca aceasta diferenta dintre fete si baieti poate avea la baza atitudinea diferita a cadrelor didactice fata de fete si baieti in privinta performantei lor la matematica.

Diferentele apar inca din timpul gradinitei, se accentueaza in timpul claselor primare si nu s-a diminuat de-a lungul ultimului deceniu. Cand fetele si baietii au avut aceleasi comportamente academice, cadrele didactice au subestimat abilitatile matematice inca din clasa intai.

”Diferenta dintre modul in care privim fetele si baietii din punct de vedere al abilitatilor matematice necesita o atentie speciala fiindca profesii precum: matematicieni, specialisti in domeniul IT sau alte profesii de acest gen risca sa nu aiba si reprezentanti feminini”, spun specialistii. Cadrele didactice trebuie sa acorde o mai mare atentie asupra modului in care percep si evalueaza fetele in aceste domenii pentru a nu le descuraja sa aleaga o profesie mai tarziu, specifica baietilor.

Autorii studiului arata ca sunt necesare mai multe cercetari pe aceasta tema pentru a intelege mai bine relatia dintre asteptarile cadrelor didactice si rezultatele fetelor la matematica.

Sursa:ScienceDaily.com 


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/jimmiehomeschoolmom/3423923394/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu