characters characters

A fost lansata platforma online „Sportul se Joaca”

23 octombrie 2020    |   1082 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

sportul se joaca
Ca urmare a parteneriatului intre Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv, Institutul Aspen Romania si cu sprijinul BCR, s-a lansat platforma online „Sportul se Joaca”. Aceasta reprezinta o platforma educationala deschisa, de alfabetizare in sport, joaca si miscare, o platforma care promoveaza exercitii distractive, fara a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adultii din tara noastra sa se joace „de-a sportul” cu copiii.

Programul isi propune sa promoveze sportul de masa, incurajandu-i pe copii sa faca miscare. Astfel, copiii se pot juca de-a sportul in cadrul a 12 discipline incluse in programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastica, handbal, judo, lupte, scrima, tenis, tenis de masa si tir sportiv.

Platforma „Sportul se Joaca” este activa din data de 22 octombrie 2020, iar pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exercitii din cele 12 discipline sportive olimpice.

„Sportul detine un rol esential in dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri. Prin intermediul platformei «Sportul se joaca», in care sunt prezentate cele 12 discipline incluse in programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potriveste”, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii.

O parte din marii campioni ai Romaniei s-au alaturat acestui proiect si au devenit Ambasadori ai programului „Sportul se Joaca”: Mihai Covaliu, Marian Dragulescu, Alina Dumitru, Ana-Maria Branza, Paula Ivan, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleaga, Ionela Cozmiuc, Elisabeta Lipa, George Cosac si Razvan Pircalabu.

„«Sportul se joaca» este un program care va ajuta, in primul rand, prin ceea ce contine: un numar de peste 120 de exercitii, exercitii prin care copiii vor descoperi, practic, lumea minunata a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice si vor avea oportunitatea sa aleaga ce ii atrage cel mai mult, ce li se potriveste si ce vor sa practice mai departe”, a declarat Mihai Covaliu, presedintele COSR.

Platforma poate fi accesata pe www.sportulsejoaca.ro, pe canalul de YouTube „Sportul se joaca” si pagina de Facebook „Sportul se joaca”.

Luni, 26 octombrie, Monica Cristina Anisie, ministrul educatiei si cercetarii, va participa la o videoconferinta cu inspectorii scolari pentru Educatie fizica si sport, alaturi de Ionut Stroe, ministrul tineretului si sportului si Mihai Covaliu, presedintele COSR.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu