characters characters

Cea de-a doua editie a ABIFF – Animation Bucharest International Film Festival, desfasurata intre 26 si 28 august, aduce in atentia publicului larg animatia ucraineana

17 august 2022    |   192 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

ABIFFCea de-a doua editie a ABIFF – Animation Bucharest International Film Festival se va desfasura intre 26 si 28 august, cu proiectii simultane si speciale in Bucuresti si alte 13 orase din tara.

Editia din 2022 se concentreaza pe promovarea filmelor de animatie ucrainene si a artistilor ucraineni prin prezentarea unui lungmetraj recent, multiplu premiat – Viktor Robot, al mult asteptatului Gulliver se intoarce, creat dupa o idee de-a lui Volodimir Zelenski, precum si prin organizarea unei prezentari dedicata istoriei animatiei din Ucraina, organizata sambata 27 august la Cinema Muzeul taranului din Bucuresti si sustinuta de Mirona Radu, directorul artistic al festivalului ABIFF.

Filmul de animatie Victor Robot, in regia lui Anatoliy Lavrenishyn, spune o poveste despre prietenia dintre micul robot fara voce Victor si o fetita de 8 ani, Victoria, care traiesc intr-o lume indepartata, intr-un viitor indepartat. Lungmetrajul a fost recompensat printre alte cu Premiul "Kinokola" National Film Critics Award, Premiul Publicului la Festivalul International de Film de la Odessa din 2020 si Premiul pentru Cel mai bun film pentru copii la cea de-a 13-a editie a Tofuzi International Animated Film Festival in Batumi in 2021.

Gulliver se intoarce este un film ucrainean de comedie de animatie din 2021, bazat pe o idee originala a lui Volodimir Zelenski. Filmul este o adaptare libera a cartii Calatoriile lui Gulliver de Jonathan Swift, este realizat de echipa din spatele animatiilor de succes Moana, Zootopia si Big Hero 6 si a avut premiera la Festivalul International de Film de la Shanghai in 2021.

Filmele de animatie din cadrul festivalului sunt destinate deopotriva copiilor prin prezentarea unor productii preponderent europene haioase, pline de sarm, dar si educative, cat si publicului adult cinefil, pasionat de filmele de animatie de autor.

Prin subsectiunea tematica a festivalului - relatia dintre minoritati si majoritate, ABIFF isi propune sa identifice modalitati inovatoare de rezolvare a posibilelor tensiuni dintre minoritatile etnice si majoritate, sa creasca notorietatea radicalizarii segmentelor vulnerabile si posibilitatea de a prezenta o contra-naratiune la aceasta situatie.

Competitia internationala de scurtmetraj de animatie contine 11 filme din 10 tari:

Diya, regie Aroona Khiani, Canada, 2022, 4 min.

Floating city, regie Ng Chit, China, 2022, 4 min.

Journey in amnesia, regie Anouk Kilian-Debord, Belgia, 2021, 5 min.

L'Amour en Plan, regie Claire Sichez, Franta, 2021, 15 min.

Pardon!, regie Eugen Munteanu, Romania, 2022, 1 min.

Rising in a Spiral, regie Débora Mendes, Elmano Diogo, Portugalia, 2021, 3 min.

Skanderbar, regie Calin Gherghevici, Romania, 2021, 1 min.

Soap Opera, regie Cameron Carr, Marea Britanie, 2022, 1 min.

Tarantella, regie Yevgeni Nadtochey, Belarus, 2021, 4 min.

To the end, regie Vadim Boldurat, Ucraina, 2022, 3 min.

We hope you won't need to come back, regie Anastazja Naumenko, Polonia, 2020, 10 min.


Scurtmetrajele selectate concureaza pentru urmatoarele premii: Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj in valoare de 1000 EUR, Premiul pentru Cel mai bun regizor in valoare de 600 EUR si Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj tematic in valoare de 600 EUR.


Cea de-a doua editie a festivaluluiABIFF este organizata de ABI Fundatie, Mockra Productions si Creatrix Fama, cu sprijinul UPFAR ARGOA si DACIN SARA si se va desfasura intre 26 si 28 august in urmatoarele orase si cinematografe: Bucuresti (Cinema Muzeul Taranului, Cinema City AFI Cotroceni), Pitesti (Cinema Trivale), Sinaia (Cinema Carpati), Cluj Napoca (Cinema City Iulius Mall), Timisoara (Cinema City Iulius Mall), Brasov (Cinema City AFI), Arad (Cinema City), Bacau (Cinema City), Braila (Cinema City), Constanta (Cinema City Park), Galati (Cinema City), Ploiesti (Cinema City Shopping Center), Targu Mures (Cinema City), Suceava (Cinema City).


Biletele pentru proiectiile de la Cinema Muzeul Taranului din Bucuresti sunt disponibile aici: https://eventbook.ro/festival/festivalul-de-film-de-animatie.


Parteneri media: Radio Guerrilla, Itsy Bitsy, AGERPRES, Zile si Nopti, IQads, Spotmedia, Carturesti, Ziarul Metropolis, Liternet, Observator Cultural, Cinemap, All About Romanian Cinema, filme-carti.ro, MovieNews, PRwave, Iqool, Gokid, Qbebe, suntparinte.ro,SMARK.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu