characters characters

60% din romani nu strang bani pentru studiile copiilor

23 septembrie 2009    |   590 vizualizări
 

Majoritatea considera ca 3.000 de euro pe an ar fi o suma rezonabila pentru sustnerea studiilor.

Majoritatea romanilor sunt interesati de viitorul profesional al copiilor, dar cu toate astea 60% din acestia nu strang bani pentru plata studiilor. I plus, 74% din parinti considera ca pot influenta alegerea carierei copilului intr-o masura mai mare sau mai mica, arata un studiu Aviva Romania. “In tarile din Europa Centrala si de Est, planurile pentru copii sunt cel mai bine vandute produse din portofoliul asiguratorilor, pentru ca majoritatea oamenilor au inteles modul de functionare a acestor produse si recunosc importanta asigurarii impotriva neprevazutului si a intamplarilor nedorite, care il pot impiedica pe copil sa isi continue visul si sa ajunga ceea ce isi doreste.

Pe piata din Romania insa, produsele pentru copii sunt la inceput, dar merg pe un trend ascendent si speram ca in cativa ani piata sa atinga gradul de maturitate din alte tari si copiii din Romania sa aiba acces la cariera dorita”, spune Shah Rouf, CEO Aviva Romania.

Potrivit studiului desfasurat de Aviva Romania, suma de bani pe care romanii considera ca ar trebui sa o aiba la dispozitie copilul variaza de la 1.000 de euro la peste 5.000 de euro, majoritatea considerand ca 3.000 de euro pe an ar fi o suma rezonabila pentru sustinerea studiilor in strainatate. “Nu am ales intamplator perioada de desfasurare a studiului - inceputul lunii septembrie -, ci am intentionat ca alegand un astfel de moment - inceputul scolii - sa le putem atrage atentia parintilor ca este timpul sa fie interesati de viitorul copiilor si altfel decat la nivel declarativ. Majoritatea companiilor de asigurari de viata au in portofoliul lor produse destinate studiilor copiilor si care, in schimbul unei sume de bani modice pe an, ii pot asigura acestuia un start reusit in viata si posibilitatea de a studia la orice universitate de prestigiu din tara sau din strainatate”, a mai declarat Shah Rouf.

 

Sursa: www.cotidianul.ro

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu