characters characters

50 de echipaje in tandem participa la a patra editie a Campionatului National de Ciclism in Tandem

Campionatul va avea loc in Timisoara pe 19 octombrie

07 octombrie 2019    |   189 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

Campionatul National de Ciclism in Tandem 2019Cu ocazia zilei mondiale a mobilitatii persoanelor cu deficiente de vedere, Clubul Sportiv Tandem Arena, impreuna cu Universitatea de Vest din Timisoara organizeaza in data de 19 octombrie 2019, la ora 09.00, in Timisoara, cea de-a patra editie a Campionatului National de Ciclism in Tandem, iar evenimentul va fi produs de SightRunning.ro.

La competitia sportiva vor participa aproximativ 50 de echipaje mixte, formate dintr-un pilot vazator si un pasager cu deficiente de vedere, participantii venind din Iasi, Suceava, Bucuresti, Arad si Cluj, de la scolile pentru deficienti de vedere. Pilotii bicicletelor tandem sunt persoane recrutate din scolile de nevazatori, dar si voluntari.

Proiectul derulat de Asociatia Club Sportiv Tandem Arena este finantat prin programul „In stare de bine”, sustinut de Kaufland Romania si implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.“

”Campionatul National de Ciclism in Tandem este felul nostru de a celebra ziua mondiala a mobilitatii persoanelor cu deficiente de vedere si de a construi contexte in care sa aducem impreuna persoane cu deficiente de vedere si valide. Pe langa asta, campionatul este si o actiune care vine in continuarea Taberei Tandem BikeFland de la Izvorani, unde copiii au invatat tot ce au nevoie pentru a participa la un concurs de tandem, de la viraje, schimbarea vitezelor si la coordonarea cu partenerul. Stim cat de utile sunt aceste intalniri pentru ambele categorii de persoane, stim ca tinerii si copiii cu deficiente de vedere apreciaza si se bucura de mersul pe bicicleta tandem, iar acest campionat este o dovada ca sportul este un ingredient perfect pentru incluziune”, a declarat Florin Georgescu, Presedintele Clubului Sportiv Tandem Arena.

Peste 300 de suporteri sunt asteptati la Campionatul National de Ciclism in Tandem

Suporterii sunt asteptati sambata, 19 octombrie, incepand cu ora 09.00 la linia de start, amplasata pe Bulevardul Vasile Parvan, sa vina sa incurajeze participantii. Cele 50 de echipaje vor avea la dispozitie aproximativ doua ore sa parcurga cei 20 de kilometri si sa ajunga la linia de finish, traficul fiind restrictionat in acest interval.

Bicicletele tandem achizitionate cu ajutorul fondurilor de la finantator

Toate bicicletele tandem si echipamentele sportive ce au fost achizitionate pentru tabara Tandem BikeFland au fost donate catre scolile pentru copii cu deficiente de vedere din tara. Astfel, peste 328 de elevi au acces pe tot parcursul anului la mobilitate si cunostintele necesare unei vieti active. Aceleasi biciclete vor fi folosite si la Campionatul National de Ciclism in Tandem, fiecare echipaj avand bicicleta cu care deja s-a antrenat pe timpul verii. Pentru mai multe detalii despre proiect puteti acces pagina de Facebook a proiectului Tandem Arena, site-ul asociatiei www.asociatiatandem.ro sau www.instaredebine.ro


#instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc


Parteneri media:
Agerpres; Catavencii; IQool; PRWave; StiriONG; Acasa.ro; Eva; Romania Pozitiva; CSR Media; Cooperativa Urbana; Gala Societatii Civile; Catchy; Femeia; Suntparinte.ro; The CSR Report.


Despre Clubul Sportiv Tandem Arena

Clubul Sportiv Tandem Arena a fost infiintat in anul 2013, cu scopul de a oferi oportunitatea persoanelor cu dizabilitati de a practica activitati sportive paralimpice. In cei 5 ani de activitate, Tandem Arena a organizat proiectele precum Sportul pentru toti, School Bikes si Campionatul National de Tandemuri cu impact in randul populatiei cu deficiente de vedere, cu precadere pentru practicarea pedalatului in tandem si a inotului.

Scopul Clubului Tandem Arena pentru urmatorii ani este identificarea si pregatirea a cel putin 2 echipaje de ciclism in tandem, pentru participarea la competitiile premergatoare Jocurilor Paralimpice din anul 2020 de la Tokyo si participarea la aceasta competitie.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu