characters characters

4500 de suplinitori si 450 de profesori necalificati predau in scolile din Bucuresti

18 septembrie 2009    |   715 vizualizări
 

De asemenea, in invatamantul special unde sunt incadrati copiii cu deficiente de vedere, de auz sau afectiuni neuromotorii, sunt 150 de profesori necalificati. Motivul principal e ca profesorii nu se inghesuie sa predea ai scolile speciale.

 

"Suplinitor necalificat poate sa fie o studenta care isi face studiile sau o absolventa care nu are studii corespunzatoare. Avem in gradinite juristi, profesori, dar care sunt tot necalificati. Ca sa predai in gradinita iti trebuie diploma de educator", a spus Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti. Numarul profesorilor necalificati a scazut. Anul trecut erau 800 de cadre didactice necalificate, iar Marian Banu preconizeaza ca peste doi ani nu va mai fi personal necalificat in invatamant.

"Concurenta in invatamant e mult mai mare. Datorita contextului si crizei economice foarte multi absolventi de invatamant care au plecat au revenit acum la invatamant. Luxul de a fi profesor e foarte mare, am avut o concurenta teribila pentru concursul de titularizare, in aceasta vara", a declarat Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti. In scolile din Bucuresti predau 16.500 de profesori din care 11.500 sunt titulari.


Sursa: www.e-stiri.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu