characters characters

40 de licee bucurestene se intrec in idei eco

26 noiembrie 2009    |   552 vizualizări
 
Liceeni din 40 de scoli bucurestene se vor intrece in idei de proiecte verzi, sprijiniti de Brosura Eco primita de la Asociatia Eco Assist, iar membrii echipei cu cea mai buna idee isi vor vedea proiectul devenit realitate si vor putea sa obtina gratuit un permis de conducere a calculactorului (ECDL).
 
Brosura Eco lansata astazi are rolul de a-i ajuta pe elevi si pe profesorii coordonatori cu gasirea unei idei, a sfaturilor si cu scrierea propriu-zisa a proiectului. Echipa castigatoare va primi o finantare de 1.500 de euro pentru a implementa proiectul, plus obtinerea gratuita a unui permis de conducere a calculatorului. De asemenea, membrii urmatoarelor cinci echipe clasate vor putea sa obtina un permis de conducere a calculatorului ECDL gratuit.


“Noi am trimis propunerea mai multor licee din Bucuresti. In prima faza am primit raspuns de la 27 unitati de invatamant, iar apoi ne-au mai raspuns si restul, pana la 40”, a declarat pentru Green Report Liana Buzea, presedintele asociatiei Eco Assist.


Ori de cate ori vor avea intrebari, elevii vor putea accesa forumul competitiei, unde vor primi raspunsuri la intrebarile legate de scrierea proiectului. La randul lor, profesorii pot gasi indrumare la Directia de Invatamant a Primariei Municipiului Bucuresti, unde specialisti in scriere de proiecte le vor sta la dispozitie.
Competitia se adreseaza liceenilor cu varste intre 14 si 19 ani si nu exista un numar limita de echipe care se pot inscrie.


“Ne adresam tuturor liceenilor, dar in special celor de clasa a noua si a zecea, deoarece ei sunt mai putin ocupati decat elevii mai mari. Dar si echipele formate din elevi din clasele a 11-a si a 12-a sunt binevenite”, a adaugat Liana Buzea.


Brosura Eco, in afara de regulile de scriere a proiectului, contine si “Cele zece legi ale ecologistului”. Potrivit acestora, un bun ecologist nu ar trebui sa arunce nimic pe jos, ar trebui sa planteze copaci, sa prefere mersul pe jos si sa ii convinga si pe prietenii lui sa adopte un comportament prietenos cu mediul.


Concursul se va desfasura in perioada noiembrie 2009 – februarie 2010 si este sustinut de Eco Assist, ECDL, Coca Cola Hellenic si Primaria Municipiului Bucuresti.
 
Sursa: www.green-report.ro

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu