characters characters

29 iulie: proba scrisa din cadrul concursului de titularizare

29 iulie 2020    |   704 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

examen titularizare 2020
Miercuri, 29 iulie, are loc proba scrisa din cadrul concursului national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitatile de invatamant preuniversitar, sesiunea 2020. Proba va incepe la ora 9:00, in 123 de centre de concurs, cu respectarea tuturor masurilor igienico-sanitare, aplicabile in cazul examenelor nationale, privind normele de acces in spatiile de examen, in vederea protejarii candidatilor si a personalului implicat, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea SARS-CoV-2.

Pentru sustinerea acestei probe s-au inscris 30.113 candidati, dintre care 2.937 de candidati provin din promotia curenta.

Candidatii trebuie sa fie prezenti in sala cel mai tarziu la ora 8:15. Dupa primirea subiectelor, durata de redactare a lucrarilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-doua ore in anumite situatii speciale (pentru candidatii nevazatori, ambliopi sau cu anumite deficiente de vedere). În aceste situatii, comisiile judetene de organizare si desfasurare a concursului asigura conditii de egalizare a sanselor pentru candidatii cu deficiente, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrarilor la subiectele de concurs, in functie de particularitatile individuale si de cele specifice deficientei respective.

Subiectele, traducerea acestora in limbile minoritatilor nationale si baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie si vor fi publicate, dupa sustinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro (ora 16:00).

Primele rezultate vor fi afisate in data de 4 august, la sediile inspectoratelor scolare si pe site-ul http://titularizare.edu.ro. Contestatiile se depun la sediile inspectoratelor scolare judetene sau se transmit prin mijloace electronice, in zilele de 4 august, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21:00, respectiv 5 august, pana la ora 12:00. Rezultatele finale se afiseaza la sediile inspectoratelor scolare judetene si pe site-ul mentionat anterior, in data de 11 august.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina la proba scrisa minimum nota 7 (sapte), iar pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidatilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata, in ordinea descrescatoare a notelor obtinute la proba scrisa, se realizeaza in sedinte publice sau on-line, organizate de catre inspectoratele scolare in intervalul 12 - 14 august.

Cadrul normativ care reglementeaza organizarea si desfasurarea concursului national de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din invatamantul preuniversitar, sesiunea 2020, precum si programele specifice pentru concurs sunt disponibile pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu