characters characters

19 aprilie: termen-limita pentru depunerea cererilor in programul „Euro 200”

24 martie 2019    |   1620 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

programul euro 200
Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor si studentilor in vederea achizitionarii de calculatoare se desfasoara si in anul in curs. Termenul-limita pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv.

Beneficiarii acestui program sunt elevii/studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.

Ajutorul financiar reprezinta echivalentul in lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente, fara a depasi valoarea computerului achizitionat. Ajutorul se acorda o singura data in cadrul unei familii.

Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda sprijinul financiar este urmatoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk si software de baza licentiat, incluzand un sistem de operare si un program antivirus.

Stabilirea numarului de beneficiari se realizeaza in ordinea crescatoare a venitului brut lunar pe membru de familie, in raport cu bugetul alocat de Ministerul Educatiei Naționale pentru derularea „Euro 200” in anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei).

Afisarea pe site-ul euro200.edu.ro a beneficiarilor este prevazuta pentru data de 30 de mai. În perioada 31 mai – 20 iunie se depun si se evalueaza contestațiile, iar data de 4 iulie este termenul-limita pentru afisarea listei finale (aprobata prin ordin de ministru) pe pagina web menționata anterior.

Eliberarea bonurilor valorice catre beneficiari se face in perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unitaților de invațamant/universitaților, iar utilizarea acestor bonuri, la orice furnizor de profil, in intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.

 

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu