characters characters

16 scoli si licee din Bucuresti, supravegheate permanent de politisti

30 iulie 2009    |   933 vizualizări
Politia va supraveghea permanent 16 scoli si licee din Capitala, in anul scolar 2008-2009, care va incepe luni. Decizia a fost luata dupa ce s-a constatat ca in fiecare dintre aceste institutii, in cursul anului scolar trecut, s-au inregistrat cel putin doua incidente cu violenta.

 

Conform statisticii intocmite de Politia Capitalei, in perioada amintita, au fost inregistrate, in toate scolile si liceele din Capitala, 106 incidente cu violenta, majoritatea referindu-se la furturi de telefoane mobile sau la batai, informeaza NewsIn.

In cele 106 cazuri au existat conflicte in care violentele verbale s-au transformat in violente fizice, fie intre parintii elevilor, fie intre parintii elevilor si alti elevi, intre profesori si parintii elevilor ori intre elevi si profesori sau intre elevi.

Un numar mare de infractiuni care au avut loc in unitatile de invatamant il reprezinta si furturile, petrecute cu precadere in timpul orelor de sport, cand elevii isi lasa bunurile in salile de clasa ori in vestiare.

"Cele 16 unitati de invatamant ce se vor afla sub tutela Politiei Capitalei, 11 scoli generale si 5 licee, sunt cele in care anul trecut au existat cele mai multe probleme. Politia Capitalei a repartizat cate un ofiter la doua unitati de invatamant pentru consilierea elevilor si nu numai.

Avem o serie de programe si campanii sociale menite sa-i atraga pe copii in activitati extrascolare. Vrem sa ne imprietenim cu ei, astfel ca atunci cand au o problema sa nu le mai fie frica sa ne-o spuna noua, parintilor sau cadrelor didactice.

Programul activitatilor politienesti in scoli se numeste "Fratii mai mari" deoarece asta dorim sa le fim", a declarat Gratiela Vaduva, seful Departamentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii din cadrul Politiei Capitalei.

Gratiela Vaduva a mai afirmat ca elevii care produc, de obicei, probleme in scoli, sunt in clasele VII-XII. In al doilea semestru al anului scolar trecut, atunci cand politistii au demarat o serie de proiecte in unitatile de invatamant, rata delicventei juvenile a scazut cu 22 la suta si spera ca anul acesta, situatia sa se imbunatateasca in scolile pe care politia le supravegheaza.

Politia Capitalei va sustine in Scoala 156 "Dinu Lipatti"- scoala in care o fetita a fost arsa cu tigara de niste colege mai mari - un program dedicat parintilor. Pe de alta parte, in fiecare saptamana, va exista o ora in care parintii elevilor din Capitala vor putea sa ceara sprijinul politistilor, pentru a incerca sa rezolve impreuna problemele cu care se confrunta copiii acestora.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu