characters characters

100 milioane de lei vor fi alocate pentru achizitia de materiale de protectie sanitara si dispozitive electronice in scoli

11 septembrie 2020    |   556 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.


Executivul a aprobat in sedinta de guvern de ieri, 10 septembrie, suplimentarea bugetului Ministerului Educatiei si Cercetarii cu suma de 100 milioane de lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2020, pentru finantarea Programului national „Educatia in siguranta”.

Prin intermediul acestui program vor fi achizitionate materiale de protectie sanitara si dispozitive electronice, in vederea asigurarii activitatilor didactice din cadrul scolilor de stat.

Beneficiare vor fi unitatile de invatamânt preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri din bugetele proprii sau de catre autoritatile publice locale. Astfel, unitatile de invatamânt aflate in aceasta situatie vor transmite inspectoratelor scolare judetene/Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti necesarul de materiale de protectie sanitara si dispozitive electronice, in vederea obtinerii lor pentru desfasurarea in conditii normale si in siguranta a activitatilor didactice. Inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti pot constitui stocuri de rezerva care vor fi distribuite unitatilor de invatamânt preuniversitar de stat la solicitarea ulterioara a acestora.

Inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti transmit si vor solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii includerea in bugete a creditelor de angajament si a creditelor bugetare necesare efectuarii achizitiilor.

Ministerul Educatiei si Cercetarii va repartiza creditele bugetare si creditele de angajament necesare efectuarii achizitiilor, cu incadrare in suma alocata.

Achizitia bunurilor prevazute in Programul national „Educatia in siguranta” se realizeaza de catre inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu