characters characters

Consideri ca un animal de companie este benefic pentru dezvoltarea copilului?

25 februarie 2014   

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
8 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Utilizator Anonim
  Anca    30.01.2012 - 20:59
  Indiscutabil, DA. Un animal de companie il responsabilizeaza si il sensibilizeaza pe copil. Sunt singura la parinti, iar cand eram copil am avut permanent pisici acasa. Cu ele ma jucam, ele imi tineau de urat, ele inlocuiau papusile, alaturi de ele eram vesela permanent. Acum am doi copii si...un catel de care ne-am atasat cu totii si de la care invatam bunatatea, blandetea, devotamentul, rabdarea.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    27.01.2012 - 13:43
  Cand era feta mea in clasa a VII-a am adus acasa o catelusa. Dupa doua saptamani fata mi a spus, neconcepand ca un animal este atat de deschis si sincer in iubirea lui pentru stapan, că este o mica perversa care se baga pe sub pielea mea ca sa o iubesc numai pe ea. De atunci au trecut ceva ani si a realizat cat de sincera poate fi iubirea si devotamentul unui prieten necuvantator.
  Daca aveti un singur copil, luați-i un câine!
 • Caciula 2 Ioana
  Caciula 2 Ioana    26.03.2011 - 13:42
  Majoritatea celor care au raspuns (66,7%) considera ca un animal de companie ar fi benefic pentru dezvoltarea copilului, in timp ce o proportie mica (18,8%) sunt de parere opusa. Motivele pentru care un animal de companie este util pentru dezvoltarea copilului ar fi ca ii dezvolta acestuia sentimentul responsabilitatii, il ajuta sa isi depaseasca fricile si are un prieten care ii ofera dragoste neconditionata. Un dezavantaj este faptul de a locui la bloc, atunci cand un caine sau o pisica tinuti in apartament poate fi mai dificil. In aceasta situatie, copilul poate avea un acvariu cu pesti sau un hamster.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    24.03.2011 - 14:32
  da, deoarece copilul invata sa fie responsabil si sa se comporte adecvat cu animalele. De asemenea, un animal ii ajuta sa isi depaseasca temerile. Fetita mea se temea de pisici foarte tare, daca vedea una la 30m plangea si cerea in brate. De cand are pisica ei ii plac toate :D acum joaca fotbal impreuna, se plimba impreuna, fetita a invatat sa ii dea mancare si apa si e foarte mandra de pisica "ei", "iubita mamei":)).
 • Utilizator Anonim
  Inesutza    24.03.2011 - 11:11
  Orice animalut aduce cu sine o relatie speciala copilului.Copii mei au in sufletul lor 4 caini ( sunt cainii nosti din curte) rad, sunt veseli, se alearga cu ei sunt incantati. 2 dintre ei sunt de rasa iar doi comunitari. Au o dragiste foarte mare pentru cei comunitari. Cred ca asta este o lectie in plus pentru a intelege ca nu trebuie sa fii de rasa pentru a fii de calitate - ori deosebite. Conteaza dragostea pentru animale si mai ales implicarea in ajutorarea lor.
 • Gabriela Vochescu
  Gabriela Vochescu    16.03.2011 - 19:13
  Un animal de companie este benefic pentru dezvoltarea copilului din mai multe puncte de vedere.

  Pe langa relatia "speciala" dintre cei doi copilul invata sa fie responsabil.Prezenta si sanatatea acelui animal depinde de copil.

  De aceea cred ca varsta optima cand copilul poate avea un astfel de "prieten" este atunci cand incepe sa constientientizeze ce inseamna a fi responsabil.

  Se poate incepe de exemplu cu un hamster.Daca copilul se arata interesat de starea de bine a a acestuia,il ingrijeste cu atentie in fiecare zi,atunci inseamna ca poate fi responsabil sa ingrijeasca si de un caine.

  Intr-adevar,aptul ca si noi locuim la bloc este un dezavantaj.Baietelul meu isi doreste ba o pisica,ba un iepuras,ba un caine...iar de curand un acvariu cu pesti.Este,cred eu,o alternativa la animalul de companie
 • Utilizator Anonim
  vizitator    16.03.2011 - 14:21
  Sunt de acord deoarece copilul se dezvolta mai rapid, devine mai sensibil.
 • bunuioana
  bunuioana    16.03.2011 - 09:45
  Da, dar este de preferat ca familia sa locuiasca la casa.