characters characters

Consideri ca fiul sau fiica ta acorda suficient timp lecturii?

25 februarie 2014   

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
13 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    vizitator    16.10.2011 - 03:10
    Right on-this helped me sort tinghs right out.
  • Utilizator Anonim
    vizitator    24.08.2011 - 14:07
    Şi eu cred că familia are un rol foarte important în privinţa faptului că citesc sau nu copiii noştri.Mulţi părinţi se plâng că au copii care nu sunt pasionaţi de lectură. Cum ar putea să fie , dacă n-au descoperit încă cartea care să le fure liniştea, atât timp cât sunt departe de ea. Şi după ce o termină de citit, să caute o alta care să-i ofere tot atâtea satisfacţii.Nu poţi obliga un copil să citească ceva. Ştiu asta din experienţă. Dar poţi să-i vorbeşti despre o carte cu atâta entuziasm încât copilul să ardă de nerăbdare să o citească. Ştiu, nu este uşor, dar nici imposibil. Aşa că, părinţi, dacă vreţi să direcţionaţi un copil spre lectură, faceţi-o. Vorbiţi-i convingător despre o carte pe care aţi citit-o şi care este potrivită vârstei copilului, personalităţii lui, sferei lui de interes etc. Nu-i prezentaţi întreaga acţiune, ci atât cât să-i stârniţi curiozitatea. Puneţi întrebări retorice , prefaceţi-vă că nu ştiţi cum va reacţiona personajul şi acordaţi-i toată atenţia şi încrederea copilului şi veţi reuşi. La mine a funcţionat, chiar dacă am avut mult de furcă, a meritat. Acum copilul meu se crede un mic critic literar. Succes .Dorina Borja
  • jewelled68
    jewelled68    04.02.2011 - 15:03
    Nu, nu cred ca acorda suficient timp lecturii, dar nici incurajati nu mai sunt de catre cadrele didactice....
  • Caciula 2 Ioana
    Caciula 2 Ioana    26.08.2010 - 17:23
    Raspunsurile obtinute la acest sondaj ne arata ca interesul copiilor pentru lectura este scazut: 72,1% dintre parinti considera ca fiul sau fiica lor nu acorda suficient timp lecturii, in timp ce numai 22,1% dintre parinti considera ca timpul dedicat lecturii de copilul lor este suficient. Cauzele acestui dezinteres pentru lectura sunt multiple: internetul care este o sursa importanta de informatii si atractia exercitata de calculator asupra copiilor, existenta unor altrenative multiple si variate de petrecere a timpului liber, absenta modelelor in ceea ce priveste lectura.
  • Utilizator Anonim
    maria    22.08.2010 - 13:44
    Eu cred ca la sfarsit de clasa I copii trebuie sa exerseze cititul,dar sa nu povesteasca in scris ce au citit deoarece daca apar ortograme cu siguranta le vor scrie gresit ceea ce poatre creea un auomatism de scriere. Sa faca transcrieri sunt de acord.
  • Bernad Floare Barbara
    Bernad Floare Barbara    20.08.2010 - 21:16
    Copiii mei citesc , dar nu cat ar fi necesar. Cred ca este un imbold si faptul ca ne vad pe noi citind, ne aud comentand cate o carte, avem o biblioteca cu numeroase carti, cumpar si carti electronice (am observat ca le citesc cu mai multa usurinta.
  • Utilizator Anonim
    maria    20.08.2010 - 21:10
    Copiilor mei nu le-a prea placut la inceput sa citeasca, dar pentru ca ma vedeau pe mine citind mereu au inceput si ei s a citeasca. Nu i-am obligat, dar le lasam la indemana carti cu povestioare scurte (maxim o pagina) pe care le citeau. De fiecare data ii laudam si le spuneam cat de mandra sunt si cat ma bucur.Acum le arat cate o carte si le spun ca am citit-o si eu candva dar nu-mi mai amintesc exact anumite lucruri, ca ii rog sa o citeasca si sa-mi spuna ce nu-mi amintesc. Nu intotceauna vor, dar ii rog sa citesca macar 3-4 padini, apoi.. incepe sa-i captiveze si ajung sa o si termine.Desigur ,nu ezagerez cu numarul cartilor. Nu le cer sa citeasca "pe banda".
  • Utilizator Anonim
    vizitator    20.08.2010 - 12:42
    De acord cu addina. Mi se pare aberant să-i ceri unui ”absolvent” de cl. I să întocmească fișe de lectură pentru lecturi de dimensiuni impresionante. Oare învățătoarea știe să le facă?!
  • Utilizator Anonim
    profesor002    20.08.2010 - 00:25
    In primul rand, doamna profesoara, daca asta este meseria pe care o abordati, inainte sa postati idei inovatoare care sunt vrajeli, decat prin care va doriti sa pareti culta si mai stiu eu ce, corectati-va greselile de gramatica in scriere, pentru ca sunt numeroase cea mai grava fiind "implicativa". poate ca este o greseala, dar o persoana care se respecta isi citeste publicatia sau in acest caz comentariul inainte sa il trimita. sincer imi este rusine ca am asemenea colegi, datorita carora sistemul s-a dus de rapa, pentru ca tin sa precizez ca si eu sunt profesor de matematica la COLEGIUL NATIONAL "SF. SAVA" si in trecut am predat si economie.
  • Utilizator Anonim
    addina    17.08.2010 - 17:02
    Copilul meu,"absolvent"de clasa I,are de citit(conform unei liste primite de la doamna invatatore)vreo 23 de lecturi carora trebuie sa le faca o fisa pe care sa scrie:titlul, autorul, personajele, sa faca rezumatul,sa scrie ce i-a placut, de ce, ce nu i-a placut, de ce. In plus mai are si la matematica o multime de lucrat.Consider ca e ,totusi,prea mult.Cred ca va ajunge sa urasca lectura si in general scoala.
  • lauraboamfa
    lauraboamfa    17.08.2010 - 14:20
    Copilul meu citeste doar ca trebuie si povesteste ce l-a impresionat, dar nu este dornic sa inceapa alta carte daca nu trebuie. Mai mult decat atat nu cere lamuriri despre eventuale cuvinte necunoscute pentru ca asta ii rapeste din timpul afectat lecturii ce trebuie sa fie cat mai scurt. Sunt extrem de dezamagita si chiar i-am recomandat carti cu subiecte placute si atractive, cu personaje apropiate de varsta lui. In schimb pe calculator.....daca ar fi ziua mai lunga....
  • Utilizator Anonim
    gabrielalupascu    15.08.2010 - 08:20
    Consider că astăzi interesul pentru lectură este scăzut pentru că tinerii au mult prea multe alternative. Copilul meu deşi citeşte mai mult de 2 ore pe zi, eu nu sunt mulţumită, pentru că îmi dau seama că viitorul lor depinde în mult mai mare măsură de pregătirea profesională continuă decât al nostru. Mă refer la faptul că în viitor vor răzbi numai copiii care astăzi acordă importanţa cuvenită studiului individual şi nu anturajului din incintă.Şi slavă Domnului că sunt destule proiecte culturale care se desfăşoară pe perioada vacanţei şi la care copiii de toate vârstele pot participa. Depinde de implicarea familiei în educaţia copilului, respectiv de faptul că părintele este resăonsabil să-l direcţioneze spre astfel de proiecte care cred că se desfăşoară în toate comunităţile în cadrul bibliotcilor municipale sau judeţene. Aşa că, dragi părinţi, implicaţivă mai mult în educaţia copiilor voştri dacă vreţi ca acştia să aibă rezultate şi nu mai daţi vina pe sistem pentru orice nereuşită a copilului vostru. Prof. Gabriela Lupaşcu, Oneşti
  • Dobrota Petrina
    Dobrota Petrina    14.08.2010 - 16:33
    Nu e surprinzatoare statistica rezultatelor. Lectura presupune pasiune, dorinta ,interes,liniste, echilibru. Probabil, copiii nostri nu citesc mult pentru ca nu mai au modelele de lectura, nu stiu cum sa citeasca , ce sa aleaga sau cum sa prelucreze informatia ca s-o simta placuta, relaxanta.
Vezi toate comentariile