characters characters

Compari rezultatele scolare ale copilului tau cu cele ale altor copii?

25 februarie 2014   

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Trebuie sa fiti autentificat pentru a vota!
Repartitia voturilor!

Comentează:
7 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Robert Andrei
  Robert Andrei    21.06.2015 - 14:59
  Eu spun NU. Sunt elev, am terminat clasa a V-a si m-am confruntat de multe ori cu aceasta situatie. Sincer sa va spun, am absolvit a V-a cu media generala 10. Nu m-a interesat deloc rezultatele altor copii. M-am gandit asa: Eu am luat media anuala 10 si gata. Ceilalti sa-si vada de notele si mediile lor. Consider ca a compara notele tale cu a altui elev este o GRESEALA.
 • Caciula 2 Ioana
  Caciula 2 Ioana    08.07.2011 - 09:33
  Sondajul arata ca marea majoritate a parintilor (70,3%) compara rezultatele scolare ale copilului lor cu cele ale altor copii, in timp ce numai 27,7% nu fac acest comparatie. A compara rezultatele la invatatura ale copilului cu cele ale altor copii este de obicei descurajant pentru copil, deoarece va simti ca nu este valorizat si nu isi va dezvolta o identitate proprie, ci numai raportandu-se la ceilalti ca etalon. Stim bine ca fiecare copil are propriile resurse si caractersitici individuale, si ar fi bine ca aceste comparatii sa se raporteze la propriile sale rezultate si evolutii de-a lungul timpului. Compararea scolara cu alti copii poate fi realizata in mod constructiv, pentru a vedea cum a lucrat el o anumita problema sau exercitiu si ce rezolvari au gasit ceilalti, sau atunci cand exista o situatie speciala - de exemplu, copilul a ajuns ultimul din clasa la invatatura si nu constientizeaza acest fapt.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    01.07.2011 - 11:21
  Fiecare individ este o fiinţă unică.Nu arătăm la fel ,nu simţim la fel, nu ne comportăm la fel ,nu obţinem aceleaşi rezultate.A compara rezultatele copilului tău cu ale celorlalţi este o greşeală.În fiecare om Dumnezeu a lăsat ceva bun ;şi în copii noştri există ceva bun .Depinde de noi, de el, de împrejurări şi de mulţi alţi factori să reuşească în viaţă.
 • rodicamare
  rodicamare    24.06.2011 - 08:20
  Este cel mai daunator lucru. Niciodata nu trebuie sa procedam astfel. Unicitatea fiecaruia trebuie sa existe si sa se dezvolte. Imi pare sincer rau pentru cei care nu reusesc sa scape de unele tare si isi compara copiii cu altii. Sa ne aducem aminte cum era pe vremuri cand si noi eram comparati cu altii (mai mult de catre dascalii nostri decat de catre parinti). Si, inca ceva, numai cei care nu-si inteleg copiii si care au uitat sa mai fie copii ii compara pe ai lor cu altii.
 • maria ilincescu
  maria ilincescu    22.06.2011 - 18:16
  Da ,etalonul este nivelul clsei si intr-o clasa fara concurenta nu exista competitie si comparatia o fac in mod constructiv.Nu pierd din vedere lucrul principal;fiecare copil este o entitate.
 • bercea_voichita
  bercea_voichita    21.06.2011 - 13:34
  Este gresit, din punctul meu de vedere, sa faci comparatie intre propriul copil si ceilalti. Fiecare copil are propriul sau ritm si propriile afinitati.
 • Utilizator Anonim
  vizitator    16.06.2011 - 17:41
  Stiu ca e daunator sa fac acest lucru dar l-am facut. Am inteles prea tarziu ca nu ebine si de ce nu e bine.
  Din pacate, vazand rezultatul sondajului si alti parinti procedeaza la fel.