characters characters

Siguranta copilului la piscina

Propus de: SuntParinte.ro   |   30 iulie 2013    |   1595 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Vara (re)descoperim fiecare dintre noi bucuria de a petrece timpul in apa sau in preajma ei – la mare, la piscina sau la strand. Pentru a te bucura insa pe deplin de aceasta experienta, este important sa asiguri in fiecare moment siguranta copilului tau. In continuare, vorbim despre lucrurile pe care este bine sa le iei in considerare atunci cand mergi cu copilul la piscina.

Iata cateva lucruri de care ar fi bine sa tii cont cand vine vorba de siguranta copilului la piscina:
1. Evita sa iti lasi copilul nesupravegheat in piscine, fie ca va aflati la voi acasa, la un strand sau ca este plecat intr-o excursie cu clasa.

2. Inscrie-l la cursuri de inot de la cele mai mici varste – este cea mai eficienta metoda de a-l tine in siguranta atunci cand intra in apa sau se afla in preajma ei.

3. Daca ai o piscina in curte, asigura-te ca stii in permanenta unde se afla copilul tau, chiar daca nu e vremea tocmai potrivita pentru inot si, teoretic, nu ar avea niciun motiv sa petreaca timpul in preajma piscinei.

4. Stabileste niste reguli clare despre ce se intampla cand va apropiati sau mergeti la o piscina: daca are voie sau nu sa intre singur in apa, in care bazin de la strand are voie sa intre, daca foloseste sau nu colacul.

5. Inainte de a-l lasa sa intre sau de a intra impreuna in apa, verifica adancimea apei.

6. Asigura-te ca stii sa oferi primul ajutor in caz de inec, niciodata nu se stie cand poate sa apara o astfel de situatie, fie ca e vorba de propriul tau copil sau de o alta persoana (iata si o sursa online de informatii despre acordarea primului ajutor http://salvez.ro/resurse.html).

7. Stabileste o regula clara: nu se alearga in preajma unei piscine -  diminueaza riscul de accidente.

8.  Vorbeste-i copilului despre cum este bine sa se joace cu alti copii in apa si care sunt lucrurile pe care nu este bine sa le faca (de exemplu, se poate juca cu o minge, dar nu este bine sa incerce, in gluma, sa traga la fund sau tina sub apa un alt copil, sa faca concursuri de tinut respiratia in apa etc.).

9. Ajuta-l sa preintampine carceii si invata-l cum sa reactioneze daca se intampla sa aiba unul. Carceii sau crampele musculare apar din cauza deshidratarii, a lipsei potasiului, calciului sau magneziului din organism, a exercitiilor fizice indelungate sau a timpului indelungat petrecut in pozitia sezut. Asadar, asigura-te ca bea destula apa, ca face pauze intre sesiunile de inot, iar in cazul in care crampele musculare apar frecvent, mergi cu copilul la doctor pentru a vedea daca are nevoie de un supliment de magneziu, calciu sau potasiu.

10. Fii pregatit sa intri oricand in apa – imbraca-te adecvat si supravegheaza-l constant pe copil daca a intrat singur in apa.

11. Daca esti nevoit sa parasesti piscina pentru cateva momente, ia-l pe copil cu tine in cazul in care nu il poti lasa in grija partenerului tau.

Mai multe despre beneficiile inotului si cum anume il ajuta pe copil sa se dezvolte, poti citi aici. Tu cum procedezi pentru a te asigura ca cel mic este in siguranta cand mergeti la piscina?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • clarissa33_sp
    clarissa33_sp    31.07.2013 - 09:10
    Un aspect important este abilitatea parintelui de a inota:) Cred ca daca parintele stie sa inoate, creste si capacitatea sa de a-l tine in siguranta la piscina, putand sa ii vina in ajutor in apa daca este nevoie.

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Copil singur acasa
    Cand il lasi pe copil singur acasa
    08 iunie 2022   

    De la ce varsta este bine sa il lasi pe copil singur acasa? Cum iti dai seama ca este pregatit pentru acest pas catre independenta?

  • Siguranta fizica a copilului.Despre consimtamant
    Siguranta fizica a copilului.Despre consimtamant
    07 februarie 2022   

    Ii putem ajuta pe copii sa fie in siguranta fizica invatandu-i de la cele mai mici varste ca pot spune nu imbratisarilor, atingerilor sau gesturilor inconfortabile din partea celor din jur, fara sa se simta rusinati sau vinovati.

  • Cum ii pregatim pe copii pentru situatii de urgenta
    Cum ii pregatim pe copii pentru situatii de urgenta
    14 octombrie 2021   

    Pregatirea copiilor pentru potentiale situatii de urgenta este foarte importanta, dar si poate fi complicata, mai ales daca intervin la mijloc temerile parintilor.

Mai multe