characters characters

7/13 - Sporturile
Clasa a II-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   12 mai 2014    |   2177 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/usaghumphreys/6206026676


Pentru ca toti copiii sunt o rezerva nelimitata de energie si pentru ca sportul este activitatea ideala in care cei mici isi pot investi dinamismul, lectia de engleza de astazi va aborda intocmai aceasta tema de larg interes: cele mai practicate si mai indragite sporturi.

 Iata si lista de sporturi pe care ne propunem sa le invatam astazi:

 • Football/Soccer
 • Baseball
 • American football
 • Golf
 • Basketball
 • Ice hockey
 • Rugby
 • Field hockey
 • Volleyball
 • Badminton
 • Ping-Pong/Table tennis
 • Tennis

O introducere captivanta pentru copii este reprezentata de folosirea a doua papusi de mana, prin care poti mima diferite sporturi (incepe cu cele mai usoare, cum ar fi fotbalul sau baschetul), iar copilul trebuie sa le ghiceasca.

Activitatea 1. A world of sports

Materiale necesare: carduri care contin imagini cu sporturile prezentate mai sus, pe care le gasiti aici


Runda 1:

Este momentul sa prezentam sporturile, folosind imagini. Decupeaza cardurile, astfel incat fiecare foaie de hartie sa contina un sport si arata-i-le copilului pe rand. Pe masura ce arati un card, rosteste cat se poate de clar numele sportului, dupa care copilul trebuie sa il repete.

Pentru un plus de informatie, scrie cu litere cat mai mari sub fiecare imagine numele sportului in engleza. Intinde-le pe toate, una cate una, pe o masa ori pe podea sau lipeste-le pe un perete, unde vor ramane cat mai mult timp. Odata intinse/lipite toate cardurile, repeta-le cu cel mic de cate ori este nevoie, ascunzand spre final numele, daca au fost scrise

Runda 2: Sing and Dance

Iar ca sa memoreze si mai bine, hai sa si cantam si sa dansam impreuna!

Veti gasi aici un cantecel simpatic care contine toate sporturile invatate astazi. Cei mici trebuie sa stea in picioare, sa asculte, sa danseze, iar cand aud un anumit sport trebuie sa mimeze. De exemplu, daca aud football, se prefac ca dau cu piciorul intr-o minge si asa mai departe. Puneti cantecelul de doua-trei ori.

Runda 3: Run and touch

Acum ca avem atatea sporturi minunate in fata ochilor, este vremea sa ne jucam putin cu ele. Copilul/copiii (pentru aceasta activitate, ca si pentru toata lectia, ar fi ideal sa fie cel putin doi copii implicati, pentru a adauga dinamism si competitivitate) va/vor sta in fata cardurilor, insa la o oarecare distanta, iar parintele va rosti numele unui sport dintre cele afisate (desigur, in engleza). Copilul trebuie sa alerge si sa atinga cardul care ilustreaza acel sport cat mai repede. In cazul in care sunt implicate doi sau mai multi copii, este cu atat mai bine, intrucat totul devine o competitie: cine atinge cel mai repede imaginea corecta, castiga un punct.

Activitatea 2. Sports bingo

Materiale necesare: carduri cu bingo pe care le gasiti aici 

Bingo este un joc foarte indragit de toti copiii, astfel ca la urmatoarea activitate stam jos, ne odihnim putin si ne distram de minune.  Fiecare card contine noua dintre cele douasprezece sporturi ilustrate in activitatile precedente, in diferite ordini. Pentru a fi mai interesant, la bingo trebuie sa fie cel putin doi participanti – pot participa chiar si parinti, bunici si practic oricine din familie care este familiarizat cu vocabularul. Fiecare participant va primi un card de bingo – oricare dintre cele paisprezece – pe care trebuie sa incercuiasca un numar de sporturi (recomandat: 3-5 sporturi, in functie de cat vreti sa dureze). Dupa ce toti au incercuit, “prezentatorul” concursului va spune un sport oarecare dintre cele 12 invatate: de exemplu, tennis. Daca un participant a incercuit tennis, atunci il marcheaza cu un X si tot asa. Castigatorul este cel care si-a auzit primul toate cele 3, 4 sau 5 sporturi incercuite. Acesta trebuie sa strige ‘Bingo!’ si sa primeasca, bineinteles, o rasplata.

Bonus: Charades

Ca incheiere pentru aceasta lectie, va recomand sa jucati mima cu sporturi. Sarcina celui mic va varia, fiind cand cel care mimeaza, cand cel care ghiceste. Veti folosi, bineinteles, sporturile pe care le-am invatat astazi, dar si urmatoarele replici-cheie: Are you playing…? No, I’m not/Yes, I am. Pentru a consolida cunostintele acumulate astazi, o idee foarte buna ar fi sa-i dati copilului ceva de lucru: un mic proiect. Pe o foaie A4, rugati-l sa scrie cateva randuri cu titlul My favourite sport in care sa spuna care este sportul sau preferat, daca il practica sau nu, ce implica acest sport etc. si sa insoteasca aceste randuri si de un desen in care sa se prezinte pe sine practicand acel sport.

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu