characters characters

5/11 - Compuneri pe baza unor imagini
Clasa a IV-a    Engleza

Propus de: Shakespeare School   |   10 octombrie 2014    |   3703 vizualizări

*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/catnipstudio/3852732117


Copiii au in general o imaginatie foarte bogata, insa uneori trecerea unei idei din imaginatie pe o foaie de hartie poate fi foarte dificila! Stimulati imaginatia copiilor vostri, oferindu-le o imagine sau un set de imagini cu ajutorul carora sa scrie o poveste. In functie de continutul imaginilor, aceasta activitate se poate adresa elevilor de orice varsta, in special celor care urmeaza ciclul gimnazial.


De ce ai nevoie

 • Computer si acces la internet
 • Imagini si decupaje
 • Foarfece si lipici
 • Foi albe sau dictando
 • Creion sau pix


Cum procedezi?

Pasul 1: Gasiti imaginea

Cautati pe internet o imagine sau o serie de imagini cu ajutorul carora copiii vor scrie povestioara. Daca decupajul se numara printre activitatile preferate ale copilului tau, printati imaginile si alcatuiti impreuna un colaj pe care sa-l transformati apoi intr-o poveste.

Link-uri utile pentru gasirea imaginilor:

http://www.superteacherworksheets.com/writing-storypics.html

http://www.eslflow.com/Picturelessonsandteachingideas.html

http://www.pinterest.com/selsmith479/writing-picture-prompts/


Pasul 2: Scrieti o schita

Dupa ce imaginile au fost alese, discuta cu cei mici despre imaginea aleasa sau despre colajul realizat si despre continutul povestii asa cum si-l imagineaza cei mici. Explica-le ca orice compunere sau poveste are o introducere, un cuprins si o incheiere. Ajuta-i, apoi, sa formuleze propozitii corecte in limba engleza si sa caute cuvintele necunoscute in dictionar, acesta fiind un bun prilej de a-i familiariza pe cei mici cu aceasta ‘unealta’ indispensabila in invatarea unei limbi straine. Nu in ultimul rand, gasiti impreuna un titlu potrivit pentru poveste.


Pasul 3: Verificati si corectati

Dupa ce povestioara a fost scrisa, reciteste alaturi de cei mici textul si asigura-te ca totul este scris corect. Explica-le copiilor importanta verificarii propriei munci, fiindca aceasta este o deprindere foarte folositoare in viata scolara, in care copiii au mereu de a face cu teste si lucrari de control pe care este de dorit sa le poata revizui inainte de a le preda spre corectare.


Pasul 4: Scrieti varianta finala

In final, dupa ce corectura a fost facuta, urmeaza copierea textului "pe curat",  fie pe foi dictando, fie veline albe sau colorate. Inainte de copiere, asigura-te ca cei mici stiu si aplica regulile de asezare in pagina, delimitand partile compunerii prin alineate. Poti imprima imaginea pe o foaie alba cu spatiu dedesubt pentru scrierea textului sau poti capsa textul cu imaginea sau colajul ilustrat daca aceastea au fost realizate pe foi diferite.

Autor: Loredana Pastrav, profesor Shakespeare School

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere. Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!


In continuare, descopera ce invata copilul in clasa a patra la romana si matematica in Ghidul Clasei a patra.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu