characters characters

Scoala de vara offline la Muzeul Municipiului Bucuresti

03 iulie 2020   
Muzeul Municipiului Bucuresti s-a implicat activ in aceasta perioada contribuind la reducerea efectelor izolarii si singuratatii prin cresterea numarului de activitati online dedicate copiilor. Dupa incetarea starii de urgenta, muzeul a luat toate masurile de siguranta si a invitat publicul sa revina la programul normal de vizitare la sediile sale. Cu aceeasi precautie, respectand toate masurile care se impun, MMB vine in intampinarea copiilor si parintilor propunand ca, de aceasta data, activitatile obisnuite din cadrul Scolii de Vara, ce vor avea loc in lunile iulie si august, sa se desfasoare offline.

Participarea este posibila numai pe baza de inscriere. Pentru inscrieri si detalii, parintii sunt rugati sa trimita un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, cu precizarea activitatilor la care doresc sa participe copiii.

Atelierele sunt dedicate copiilor cu varsta peste sapte ani, se vor desfasura in aer liber, in curtea Palatului Sutu si Muzeului Theodor Aman, daca vremea va permite, cu un numar limitat de locuri (maximum sase copii la un atelier) si respectand reguli sanitare speciale (detalii aici - http://muzeulbucurestiului.ro/redeschiderea-muzeului-municipiului-bucuresti/).

ATELIERELE DE BANDA DESENATA PENTRU COPII
atelier de benzi desenate

In lunile iulie si august, Muzeul Municipiului Bucuresti va invita sa participati la Atelierele de banda desenata pentru copii la Palatul Sutu, in cadrul Salonului BD - Povesti din Bucuresti in benzi desenate, editia a VII-a.

Primele ateliere vor avea loc sambata 4 iulie si duminica 5 iulie, intre orele 11:00 - 12:30.

Prin intermediul atelierului, copiii vor invata, alaturi de autorul Mihai Ionut Grajdeanu, sa realizeze o pagina de banda desenata cu cate doua sau mai multe cadre, cu unul sau mai multe personaje, respectand un fir epic si dand nastere unei povesti cu episoade scurte. Prin joaca si desen, isi vor dezvolta imaginatia, iar la finalul celor patru ateliere, vor deveni creatorii propriilor reviste de benzi desenate.

Urmatoarele ateliere vor avea loc in spiritul Jocurilor Olimpice, acestea fiind planificate pentru zilele de 11 si 18 iulie 2020 si 1, 8, 15 august 2020, intre orele 10.30 si 12.00.

Ce vom desena? Chiar daca Jocurile Olimpice nu se desfasoara anul acesta, spiritul olimpic merge inainte si vom petrece aceasta vara nu pe stadioane, ci pe o coala de hartie.

Ne pregatim, cu mic cu mare, sa participam la Olimpiada de Benzi Desenate.

Initiata de Mihai I. Grajdeanu si, cu indrumarea Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Olimpiada de Benzi Desenate ne va aduce mai aproape de aniversarea a 50 de ani de la prima aparitie publica a steagului olimpic.

Aceste ateliere vor avea loc numai in caz de vreme favorabila. Taxa de inscriere este de 20 de lei si include un bilet de vizitare a muzeului.

Durata: 1 ora si 30 min.

Rezervarea obligatorie se face prin e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro.

CALATORII IN TRECUT
calatorii in trecut

Incepand din 8 iulie 2020 pana pe 1 august 2020, Artelier D - Proiecte pentru copii si Muzeul Municipiului Bucuresti va invita la programul educativ „Calatorii in trecut”, organizat in aer liber la Muzeul Theodor Aman.

Descoperim istoria in scene si portrete de Theodor Aman. Calatorim in epoca lui Vlad Țepes, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu si Carol I si aflam despre luptele pe care le-au condus, armatele si locurile asociate cu acesti mari conducatori.

Incepem cu o examinare a scenelor si portretelor istorice realizate de Theodor Aman si vorbim despre Istorie ca tema a operei sale. Comentam legende si amintiri despre Vlad Țepes, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu si Carol I, apoi impletim istoria cu creativitatea, prin diferite tehnici de lucru - pictura, scriere creativa, arhitectura.

Miercuri 8 iulie si duminica 12 iulie, ora 10.30, De ce pedepsea Țepes?

Miercuri 15 iulie si sambata 18 iulie, ora 10:30, Avea Vladimirescu o comoara?

Miercuri 22 iulie si duminica 25 iulie, ora 10:30, Purta armura Mihai Viteazul?

Miercuri 29 iulie si sambata 1 august, ora 10:30, Coroana lui Carol I

Programul este structurat in 3 parti:

  • discutie pe teme legate de epocile istorice explorate: infractiuni si pedepse in vremea lui Vlad Tepes; aliante, case si drumuri legate de activitatea lui Tudor Vladimirescu; arme, armuri si armate din timpul lui Mihai Viteazul; razboaie si proiecte de cultura la care a participat Carol I;
  • analiza unui tablou de Theodor Aman;
  • activitate creativa si prezentarea lucrarilor, cu o scurta introducere despre monstrii din manuscrisele medievale; coduri si tehnici ale hartilor de comori; cum se compune o poveste de actiune; structura si scop in arhitectura cladirilor culturale, modele vechi si noi.

Durata: 2 ore, intre orele 10.30 - 12.30.

Taxa participare: 35 lei/atelier/copil.

Rezervarea obligatorie se face pe site-ul www.artelierd.wordpress.com, prin completarea formularului.

POVESTI SI EXPERIMENTE LA MUZEUL MUNICIPIULUI BUCURESTI
povesti si experimente

In zilele de 19, 20 si 21 august 2020, Asociatia Learning by Teaching si MMB va invita la programul educativ „Povesti si Experimente la Muzeul Municipiului Bucuresti”, organizat in aer liber la Palatul Sutu, parte din Scoala de vara la Muzeul Municipiului Bucuresti.

De la Ceasul Colin la Ceasul solar - 19 august 2020, 10.30-12.30

Copiii vor descoperi mai multe tipuri de ceasuri sau instrumente care indica trecerea timpului in vizita ghidata in muzeu, vor scrie impreuna o poveste, iar apoi vor realiza ceasul cu apa si ceasul solar.

Sa descoperim fizica la Muzeul Municipiului Bucuresti - 20 august 2020, 10.30-12.30

Invitam copiii sa descopere in muzeu instrumente si opere de arta care pot fi utilizate in studiul fizicii. Impreuna vom scrie „Povestea descoperirii fizicii la Muzeul Municipiului Bucuresti” si cu totii vor realiza experimente care sa ilustreze obiectele observate in muzeu.

Calatorie in bioregiunile Romaniei pornind din Pinacoteca Municipiului Bucuresti - 21 august 2020, 10.30-12.30

Descoperim impreuna bioregiunile Romaniei la Muzeul Municipiului Bucuresti, in Pinacoteca, alaturi de maestrii penelului si scriem o poveste jucausa. Proprietatile chimice ale sarii ne vor ajuta sa realizam opere de arta.

Durata: 2 ore. Taxa participare: 35 lei/atelier/copil.

Rezervarea obligatorie se face prin e-mail la adresa: educatie@muzeulbucurestiului.ro.

CE POȚI FACE CU O IDEE LA MUZEUL MUNICIPIULUI BUCURESTI?

Asociatia Learning by Teaching si Muzeul Municipiului Bucuresti invita profesorii din invatamantul prescolar si primar in perioada 19 august - 30 august, la Palatul Sutu sa descopere activitati/ lectii integrate pe care le pot desfasura in muzeu, la clasa sau online pornind de la carti si patrimoniul prezentat publicului. In fiecare intalnire vom vorbi despre o serie de obiecte din expozitia permanenta si din Pinacoteca precum si despre experimente asociate acestora. Intalnirile vor avea loc online, educatorul muzeal transmitand in direct de la muzeu.

Pentru inscrieri si detalii asteptam mail la adresa: educatie.lbt@gmail.com

Muzeul Municipiului Bucuresti invita persoanele interesate de programele speciale pentru copii sa se aboneze la newsletterul educativ folosind acest link: bit.ly/NewsletterEducatie.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu