Sarbatorile de iarna in perioada pandemiei
In acest an, ne aratam afectinea si grija fata de cei dragi pastrand distanta. Acest lucru poate sa insemne pentru multi dintre noi singuratate si lipsa bucuriei. Cum ne putem bucura totusi de sarbatori in acest an adaptandu-ne la masurile de siguranta?
Citeste si:
Idei de cadouri pentru copiii din clasele primare
Idei de cadouri pentru preadolescenti si adolescenti
Reuniuni virtuale de familie
Pentru a-i proteja pe cei dragi, mai ales pe cei aflati in categorii de risc, poti opta in acest an pentru reuniuni virtuale de familie. Nu vor fi la fel de placute ca cele reale, dar pot fi o modalitate de a petrece timpul impreuna si de a comunica cu cei dragi. Pentru a va bucura la maxim de aceste reuniuni, puteti organiza activitati impreuna. Iata cateva idei:
- Gatiti impreuna
- Realizati decoratiuni de Craciun
- Deschideti cadourile de Craciun in acelasi timp
- Jucati jocuri (de exemplu, mima, ghicitori, sau, pentru copii, „Simon spune”, Statuile muzicale etc) sau organizati concursuri pe tema Craciunului – de desen, de costume etc.
- Organizati o petrecere virtuala, cu karaoke si momente „artistice” ale copiilor
- „Colindati” virtual
Asaza un cadou educational sub brad
Educatia copiilor a avut de suferit in acest an, insa acest lucru nu inseamna ca nu exista solutii. Putem compensa eventualele lacune de intelegere si invatare ale copiilor prin metode alternative de educatie. Caietele auxiliare Intuitext pentru clasele primare sunt o astfel de alternativa.
Pune accent pe exprimarea afectiunii fata de rude si prieteni
Pentru a compensa faptul ca nu va puteti vedea si petrece timpul impreuna de sarbatori, gandeste-te la gesturi simple de afectiune pe care le poti face fata de cei dragi pentru a le aduce zambetul pe fata. O felicitare handmade si cateva cuvinte calde, un cadou-surpriza ales cu atentie sau o conversatie la telefon sunt gesturi pe care le putem face in continuare si care pot avea si mai multa importanta in aceasta perioada. Profita de sarbatori pentru a le spune celor dragi ce apreciezi la ei, pentru ce le esti recunoscator sau cum iti fac viata mai frumoasa.
Creati colaje foto sau video pe care sa le trimiteti celor dragi
Pentru ca nu puteti petrece sarbatorile cu toate persoanele dragi, puteti face un efort special pentru a impartasi cu ei momentele de sarbatoare prin colaje foto sau video speciale. Il poti insarcina pe copilul tau cu realizarea de fotografii si filmulete, dandu-i astfel ocazia sa isi formeze noi abilitati de editare foto si video.
Alte idei utile pentru aceasta perioada:
- Incercati o traditie noua de Craciun. Va puteti inspira din traditiile de Craciun din alte tari sau puteti inventa traditii noi, pentru familia voastra.
- Intalniti-va cu cei dragi in aer liber. Pentru siguranta tuturor, este mai bine sa va intalniti pentru o plimbare pe afara decat sa petreceti timp impreuna in interior.
- Faceti o fapta buna de sarbatori. Perioadele dificile, precum cea prin care trecem pot fi traversate mai usor daca simtim ca putem oferi bucurie si ajutor celor din jur.
- Faceti-va timp pentru relaxare si odihna. Partea buna a limitarilor si regulilor de distantare sociala este ca avem mai mult timp pe care il putem dedica odihnei.
*Sursa foto: Freepik.com
Citeste si alte articole din aceasta tema
-
Traditii de Anul Nou in familie
Ce traditii de familie puteti adopta pentru Anul Nou? Iata cateva idei.
-
Ziua Limbii Romane. Cum ii invatam pe copii sa vorbeasca corect
Ziua Limbii Romane este sarbatorita in fiecare an pe 31 august, incepand din anul 2011, prin evenimente culturale si educative diverse, care au rolul de a ne aminti bucuria de a citi, a comunica si a crea in limba noastra. Iti propunem sa sarbatorim Ziua Limbii Romane descoperind cateva lucruri mai putin cunoscute despre aceasta si explorand feluri in care ii putem ajuta pe copii sa invete sa vorbeasca corect de la cele mai mici varste.
-
Ziua Internationala a Familiei. 3 idei de activitati pentru o zi reusita in familie
Pe 15 Mai, in fiecare an, este sarbatorita Ziua Internationala a Familiei. Sarbatoarea a fost stabilita in 1993 de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, cu rolul de a incuraja constientizarea problemelor cu care se confrunta familiile si de a promova informatii despre procesele sociale si economice care afecteaza familiile la nivel global.
Adauga tu primul comentariu: