characters characters

S-au taiat 40.000 de locuri la liceu! 1.200 de clase de clasa a IX-a dispar din anul scolar 2019-2020!

05 iunie 2019    |   1135 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.
Sunt doar 134.600 de locuri pentru clasa a IX-a, la invatamantul liceal de zi! Aceasta este cifra votata in sedinta de Guvern din data de 23 aprilie, relevanta pentru anul scolar 2019-2020.


Cum ramane cu cei 40.000 de elevi care nu vor avea loc sa intre la liceu din toamna? Acestia vor trebui sa se inscrie la scoala profesionala sau in invatamantul dual.


Voturile din sedinta de Guvern au starnit in randurile elevilor si parintilor numeroase reactii, acestia nefiind deloc entuziasmati de posibilitatea de a fi admisi la o scoala profesioanala.


Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu considera ca trebuie realizata o schimbare de mentalitate: Trebuie sa lucram insa la mentalitatea elevilor si, mai ales, a parintilor vizavi de scoala profesionala, care este una gresita si aduce un deserviciu Educatiei.


În acelasi timp, expertii trag un semnal de alarma asupra faptului ca scolile profesionale au nevoie de modernizari, de utilaje, dar si readaptari ale curriculei. In plus, lipsa profesionistilor care ar preda in scolile profesionale este deja o problema cronica.


Psihologul Irina Turcu considera ca: maniera cea mai potrivita ar fi ca la scoala sa ii fie descoperite fiecarui elev abilitatile si calitatile, iar acesta sa aiba posibilitatea de a alege ce i se potriveste. Prin asta il orientezi si profesional. Pentru ca elevii se iau unii dupa altii si vor sa mearga la un anumit liceu si asta poate fi evitat.

Descopera mai multe aici.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe