characters characters

Relatia parinte-cadru didactic - Importanta pentru evolutia scolara a copiilor

03 aprilie 2019    |   3239 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

relatia parinte-cadru didactic
In clasele primare, discutiile pe grupurile de WhatsApp din care fac parte parintii si cadrele didactice scot la iveala diverse dileme si dificultati uneori pedagogice, alteori organizatorice.

Totusi, indiferent de diferentele de opinie care pot aparea uneori, colaborarea parinte-cadru didactic este de o importanta majora.

„Impreuna alcatuiesc o echipa, ambele parti având acelasi scop: performante scolare optime pentru copil, dezvoltarea armonioasa a personalitatii acestuia, formarea unei conduite morale, dezvoltarea unor trasaturi pozitive de caracter, toate acestea contribuind la integrarea cu succes in societate.

De aceea, parintii ar trebui sa treaca pe la scoala si sa se sfatuiasca cu profesorul/consilierul scolar ori de câte ori intâmpina dificultati sau neajunsuri in relatia cu copilul, pentru a gasi raspunsuri prompte si profesioniste la problemele care ii framânta”, sustine Iuliana Dragan, specialist Intuitext in educatie si profesor pentru invatamântul primar.

motivatie scolara

Implicarea parintilor in relatia copilului cu scoala

Din pacate, in ritmul vietii de azi, unii dintre noi, parintii, petrecem foarte putin timp cu copiii nostri. Specialistii in educatie atrag insa atentia ca interactiunea cu noi este esentiala pentru copii, pentru dezvoltarea lor intelectuala, afectiva sau motivationala.

In egala masura, este important sa fim prieteni ai copiilor nostri, dar sa reprezentam totodata si autoritatea din viata lor. Deciziile din familie se iau impreuna cu cei mici, in diferite contexte, inclusiv in ceea ce priveste activitatea scolara, insa noi suntem cei care avem ultimul cuvânt, deoarece avem o mai mare capacitate de discernamânt.

De o importanta majora pentru rezultatele scolare ale copiilor este atitudinea noastra, a parintilor, in raport cu scoala.

Este ideal ca zilnic sa ne intrebam copilul „Ce ai facut azi la scoala?” si sa nu ne multumim cu raspunsuri de tipul: „Bine.” In schimb, ar trebui... .

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe