characters characters

Povestea Pinocchio

Propus de: SuntParinte.ro   |   14 iulie 2015    |   3507 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

Pinocchio
Pinocchio este unul dintre cele mai populare personaje din desene animate. Cu totii il cunoastem pe baiatelul din lemn care a prins viata in mainile papusarului, Geppetto si folosim deseori expresia „Ti se lungeste nasul ca lui Pinocchio.” atunci cand vrem sa spunem unui copil ca l-am prins cu minciuna.

Pinocchio desene animate


Puteti sa urmariti peripetiile lui Pinocchio sub forma desenelor animate, aici:


Pinocchio – poveste audio


Daca optati pentru versiunea audio, puteti asculta intamplarile prin care trece Pinocchio, aici:


“Aventurile lui Pinocchio” a fost scrisa special pentru copii de catre scriitorul italian, Carlo Collodi, in Florenta. Initial a aparut intre anii 1881-1882, ca o mini serie, completata mai tarziu si adaptata sub forma unei carti in februarie 1983. Cartea prezinta viata unei marionete din lemn, un baietel numit Pinocchio caruia i-a dat viata un batran papusar. Pe parcursul paginilor, copiii il pot insoti pe baietel in aventurile sale care il ajuta sa descopere lumea din jur, precum si valorile morale dupa care ar trebui sa se ghideze in viata.

“Aventurile lui Pinocchio” este o carte atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari si de-a lungul timpului a fost tradusa in peste 240 de limbi.

Cititorii care au indragit aceasta carte si se afla in Italia, pot sa viziteze parcul Pinocchio, situat in localitatea Collodi, la 65 de kilometri de Florenta.

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/tom-margie/8462319200/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe