characters characters

Nevoia de jucarii si nevoia de afectiune

Propus de: Parenting cu Blandete   |   11 octombrie 2018    |   438 vizualizări

Varsta: 2 - 6 ani.

nevoia de jucarii
- Mami, vreau sa-mi cumperi o jucarie, imi spune Darius privindu-ma rugator si intrebator in acelasi timp.

Ma uit la el si-mi dau seama ca se cam plictiseste si pare obosit. stiu ca nu de jucarie are nevoie. Dar mare mi-a fost surpriza sa vad ca si el stie, de fapt, ca nu de asta are nevoie! Sa vedeti ce urmeaza sa-mi spuna!

In prima faza, nu am spus nimic, doar m-am uitat lung la el, cu o privire care ii arata ca il intelege, ca sunt acolo daca are nevoie de mine. Apoi i-am si confirmat prin cuvinte ceea ce incercam sa-i transmit prin limbajul non-verbal.

- Vino la mine, Darius. Cred ca nu de jucarii ai nevoie acum. Tu ce zici?

– Da, mami, asa e. Nu de jucarii am nevoie, ci de pupici si imbratisari!

Am simtit ca ma topesc, dupa care am trecut la o sesiune de dragalit, cu tot tacamul: declaratii, pupici, imbratisari, confirmari ale iubirii mele fata de el, explicatii despre dimensiunea inimii mele care poate cuprinde atata iubire – pentru el si Andrei + ceilalti. Ne-a prins tare bine amandurora, ne-a energizat, ne-a bucurat, ne-a pus zambetul la loc pe fete.

Apoi m-am minunat de cata dovada de intelepciune poate da un copil de nici 4 ani jumatate. Da, eu i-am mai zis ca nu de jucarii are nevoie atunci cand tot cerea excesiv sa-i mai luam ceva, dar sincer, mi se parea ca nici nu aude ce-i spun. Ma gandeam ca poate e complicat sa inteleaga ca de fapt, adevaratele lui nevoi sunt altele atunci cand cere sa-i cumparam ceva.

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Intrebari si raspunsuri pe aceasta tema

Mai multe