characters characters

„Mami, am facut curat bezna!” - Copilul meu despre ordine si curatenie

Propus de: Parenting cu Blandete   |   09 ianuarie 2019    |   567 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

perle copii
De-o vreme incoace am uitat sa mai notez ce lucruri interesante a mai spus Darius, sub pretextul ca e prea fain ce-a zis ca sa uit. Si n-am uitat complet, numai ca anumite discutii imi revin in minte doar intr-un anumit context, nu la comanda sau atunci cand am eu un ragaz si m-asez sa le consemnez. Asa ca azi am putine #dariusisme, dar imi promit ca pe viitor sa fiu mai atenta si sa notez lucrurile mai mult sau mai putin memorabile pe care le spune.

Darius despre ordine/ curatenie

Ne straduim sa-l determinam pe Darius sa-si stranga jucariile constant, aratandu-i ca e mult mai bine cand isi aranjeaza lucrurile pentru ca apoi poate gasi mai usor ceea ce cauta si pentru ca ii pot veni mai multe idei despre cum sa se joace cu ele. Uneori ne iese, alteori nu. Intr-una din datile cand a fost dornic sa faca ordine si era tare mandru de el ca a facut asta, a exclamat:


– Mami, am facut atata treaba! Am muncit muuult. Uite, acum e curat bezna! :)))


Bezna sau luna, tot pe-acolo, ca doar luna apare cand e bezna, nu? :))


Despre varsta lui

Ca multi alti copii, si Darius a inceput sa fie preocupat de varsta sa si a copiilor pe care ii intalneste. Isi doreste sa fie mare, intreaba ce varste au copiii pe care ii cunoaste, ca si cum ar vrea poate sa stabileasca o ierarhie in functie de asta. Sau poate e o preocupare pentru el si deoarece ii povestim adesea despre el atunci cand era de varsta lui Andrei, in incercarea de a-l ajuta sa inteleaga ca si el facea poznele pe care le face fratiorul atunci cand era la fel de mic. Prin comparatie el se simte mult mai mare si cu o mai buna intelegere a lumii decat Andrei, lucru care il face sa fie incantat, asa ca nu scapa vreun prilej de a-si spune varsta exacta.


Intr-o discutie ii spuneam ca el are 4 ani jumate, la care el imi zice:


– Da, mami, dar n-am doar 4 ani jumate, dar am si 4 ani si 6 luni :))


Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete 


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe