characters characters

Invata-l pe cel mic despre UE

Propus de: SuntParinte.ro   |   25 martie 2011    |   5504 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Uniunea Europeana pentru prescolariAuzim sau citim peste tot despre Uniunea Europeana: la televizor, pe strada in afisele publicitare, in ziare sau reviste, la radio etc. Fiind atat de prezenta in viata noastra,  s-ar putea ca cel mic sa se intrebe ce anume inseamna Uniunea Europeana si de ce este atat de importanta incat toata lumea pare sa vorbeasca mereu despre ea.
 

10 activitati prin care il inveti pe copil despre Uniunea Europeana


Iti propunem o serie de activitati prin care sa-ti inveti copilul ce anume inseamna Uniunea Europeana.
1. Cauta pe internet harta Europei si printeaz-o. Este bine sa alegi o harta alba, care sa cuprinda doar contururile tarilor, astfel incat sa o puteti colora impreuna.

2. Propune-i copilului sa aleaga o culoare pentru a colora tara noastra.

3. Pe o alta harta a Europei ai putea sa-i ceri copilului sa coloreze cateva tari europene mai mari si mai usor de recunoscut, in culorile steagurilor pe care le au. In acest fel, ii va fi mai usor sa le recunoasca numele, avand in vedere ca la aceasta varsta inca nu stie sa citeasca.

4. Repeta cu cel mic principalele tari pe care te-ai hotarat sa le invete pana cand observi ca le poate indica pe harta cu usurinta.

5. Vorbeste-i despre Uniunea Europeana. Ce anume inseamna (o uniune a statelor europene care incearca sa rezolve o serie de probleme la nivelul traiului, a populatiei si a intregii societati), cum se prescurteaza (U.E.), cate tari sunt in U.E. (27) si care este drapelul corespunzator (12 stele aurii pe un fundal albastru).

6. Desenati drapelul U.E. si realizati impreuna cele 12 stele aurii.

7. Puteti sa confectionati drapelul U.E. Decupati o forma patrata de material albastru si apoi 12 stelute de material auriu. Ulterior le puteti coase pe forma patrata, intr-un cerc, cat mai similar cu drapelul real.

8. Vorbeste-i despre momentul in care Romania a aderat la Uniunea Europeana. Evenimentul a avut loc la 1 ianuarie 2007, in acelasi timp cu tara noastra fiind acceptata si Bulgaria.

9. Ascultati impreuna imnul U.E. Acesta este extras din Simfonia a IX-a, Oda Bucuriei de Ludwig van Beethoven.

10. Cauta sa ii raspunzi la orice intrebare pe care copilul tau o are referitor la continentul nostru, la tara noastra, la vecinii pe care ii are, precum si la Uniunea Europeana.

Pana acum, ce stie copilul tau despre U.E.? Te-a intrebat ce inseamna mai exact?




Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    angelica    07.04.2011 - 08:15
    Da, m-a intrebat de cand avea vreo 3 ani jumate, pentru ca a vazut steagul pe cladiri.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe