characters characters

Avantajele unui partener de studiu

Propus de: SuntParinte.ro   |   15 iunie 2011    |   3836 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

avantajele unui partener de studiuPentru adolescenti relatiile sociale si prieteniile sunt foarte importante. Pentru parintii adolescentilor, rezultatele lor la scoala sunt si mai importante, deoarece stiu ca de ele depinde viitorul copiilor. Cum te poti asigura ca liceanul tau se va pregati pentru lucrarile de control si va intelege mai bine lectia dificila de fizica? Propune-i sa invete impreuna cu un coleg sau o colega!
 

De ce e bine sa aiba un partener de studiu


Iata cateva avantaje de care se va bucura copilul tau daca isi gaseste un partener de studiu.

1. Adolescentul devine mai motivat sa lucreze daca stie ca o alta persoana depinde de initiativa si efortul sau. Stabilind intalniri pentru studiu sau pentru realizat proiecte, copilul tau se va mobiliza mai repede si va amana mai putin inceperea pregatirilor pentru studiu.

2. Amandoi partenerii de studiu au de invatat unul de la celalalt. Poate copilul tau se pricepe la matematica, iar colegul sau la literatura. Atunci cand invata cu o alta persoana, copilul are ocazia atat de a intelege mai usor materiile care i se par dificile, cat si de a explica notiunile pe care le stapaneste foarte bine.

3. Cei doi parteneri de studiu pot deveni in timp buni prieteni. Petrecand destul de mult timp impreuna, trecand prin experiente dificile si interesante, cei doi adolescenti pot deveni prieteni. Astfel, te asiguri ca fiul sau fiica ta are prieteni cu o influenta pozitiva asupra lui.

4. Un partener de studiu il poate ajuta sa isi verifice cunostintele mai bine decat daca ar repeta lectiile singur. Acest lucru se intampla deoarece colegul sau poate veni cu idei de intrebari si teste la care copilul tau nu s-a gandit. De asemenea, atunci cand isi citesc unul altuia proiectele inainte de a le preda, colegul  sau poate descoperi greseli sau amanunte pe care copilul tau le-a pierdut din vedere.

5. Scade riscul ca adolescentul tau sa uite data unui test, bibliografia necesara pentru pregatire sau diverse alte amanunte legate de scoala. Organizarea timpului pentru invatare devine o responsabilitate pe care o impart cei doi parteneri de studiu.

6. Situatiile urgente pot fi depasite mai usor. Colegul poate preda proiectul in locul copilului tau atunci cand acesta nu poate ajunge la scoala sau ii poate veni in ajutor daca si-a uitat acasa cartile sau instrumentele de scris.

7. Anxietatea inaintea testarii este mai scazuta. Atunci cand copilul tau poate impartasi emotiile, gandurile si temerile sale legate de examen sau lucrare de control cu o alta persoana care trece prin aceeasi situatie si il poate intelege, stresul se poate reduce considerabil. Avand alaturi un partener de studiu, adolescentul tau are ocazia sa invete si alte modalitati de a face fata la stres si de a se pregati pentru un examen.

8. Copilul tau poate descoperi noi interese. Doi colegi care invata impreuna ajung sa vorbeasca, in mod inevitabil, si despre interesele si preocuparile lor. Copilul tau poate descoperi in interactiunea cu partenerul sau de studiu noi activitati care sa ii ocupe timpul liber.

9. Copilul tau poate invata sau descoperi metode creative de a invata. In doi, ideile vin mai usor, in urma discutiilor. In plus, copilul tau se poate inspira din metodele de invatare ale celuilalt.


Ce parere aia despre metoda invatarii impreuna cu o alta persoana? Ai prefera ca fiul sau fiica ta sa studieze cu un coleg sau de unul singur?


Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Proiectul de grup
    Proiectul de grup 2
    09 iunie 2011   

    In ultima vreme, cadrele didactice incurajeaza munca in echipa, atat in clasa, cat si in afara ei, dand copiilor proiecte de grup. Un proiect de grup este o buna ocazie pentru copil sa invete despre negociere, despre comunicare si persuasiune, despre organizare si cooperare.

  • Recomandari pentru grupul de studiu
    Recomandari pentru grupul de studiu
    12 mai 2011   

    Daca observi ca adolescentul tau se plictiseste invatand singur si nu reuseste sa se concentreze foarte bine asupra studiului, ii poti propune o alternativa. Incurajeaza-l sa isi invite cativa colegi cu care sa invete. Uneori, aceasta optiune da rezultate mai bune decat studiul individual, mai ales pentru copiii extravertiti.

  • Rolul de frate mai mare
    Rolul de frate sau sora mai mare - cum poate influenta personalitatea pe termen lung
    21 februarie 2024   

    A fi fratele sau sora mai mare inseamna pierderea statutului de singurul copil al familiei si impartasirea atentiei si iubirii parintilor cu altcineva.

Mai multe