characters characters
Caciula 2 Ioana 06 sep 2010

Cum organizezi programul copilului?

Propus de: Caciula 2 Ioana   |  

Varsta: 6 - 11 ani.

Odata cu inceperea scolii, programul copilului trebuie sa tina seama de orarul de la scoala, si de ritmul propriu al copilului: mese, somn, joaca, activitati extrascolare. Uneori, mai ales in clasele mici, adaptarea copilului la noul program este mai dificila si necesita timp. Cum organizezi programul copilului tau? Cat timp aloci jocurilor si activitatilor extrascolare? Cum il ajuti pe copilul tau sa se adapteze la noul program?Odata cu inceperea scolii, programul copilului trebuie sa tina seama de orarul de la scoala, si de ritmul propriu al copilului: mese, somn, joaca, activitati extrascolare. Uneori, mai ales in clasele mici, adaptarea copilului la noul program este mai dificila si necesita timp. Cum organizezi programul copilului tau? Cat timp aloci jocurilor si activitatilor extrascolare? Cum il ajuti pe copilul tau sa se adapteze la noul program?

Raspunsuri(13)

Autentifică-te pentru a putea raspunde.
 • Cristina Iota
  rating up 0 rating down

  Cristina Iota 04 iul 2011 11:32

  Alina mea maine danseaza. Sa ne tineti pumnii, sper sa o recunoasteti din poze"In jurul ore 14.00 vrem sa dam drumul la spectacol.Toata competitia se va transmite si in direct pe site-ul oficial al concursului. Asa ca puteti sa va anuntati prietenii pe e-mail, pe facebook, pe messenger sa se uite sambata pe site-ul oficial al concursului : www.mydancecontest.ro de la ora 14.00 pana pe la 19.00 ( concurs + gala ) ... Acolo vor gasi un link ... unde pot urmari in direct competitia !Nu stim cu exactitate cat va dura ... pentru ca nu putem estima cat vor dura comentariile fiecarui membru al juriului ...La concurs vor filma Tv Antena 1 si Tv Neptun !"Alina mea maine danseaza. Sa ne tineti pumnii, sper sa o recunoasteti din poze"In jurul ore 14.00 vrem sa dam drumul la spectacol.Toata competitia se va transmite si in direct pe site-ul oficial al concursului. Asa ca puteti sa va anuntati prietenii pe e-mail, pe facebook, pe messenger sa se uite sambata pe site-ul oficial al concursului : www.mydancecontest.ro de la ora 14.00 pana pe la 19.00 ( concurs + gala ) ... Acolo vor gasi un link ... unde pot urmari in direct competitia !Nu stim cu exactitate cat va dura ... pentru ca nu putem estima cat vor dura comentariile fiecarui membru al juriului ...La concurs vor filma Tv Antena 1 si Tv Neptun !"Alina mea maine danseaza. Sa ne tineti pumnii, sper sa o recunoasteti din poze"In jurul ore 14.00 vrem sa dam drumul la spectacol.Toata competitia se va transmite si in direct pe site-ul oficial al concursului. Asa ca puteti sa va anuntati prietenii pe e-mail, pe facebook, pe messenger sa se uite sambata pe site-ul oficial al concursului : www.mydancecontest.ro de la ora 14.00 pana pe la 19.00 ( concurs + gala ) ... Acolo vor gasi un link ... unde pot urmari in direct competitia !Nu stim cu exactitate cat va dura ... pentru ca nu putem estima cat vor dura comentariile fiecarui membru al juriului ...La concurs vor filma Tv Antena 1 si Tv Neptun !"Alina mea maine danseaza. Sa ne tineti pumnii, sper sa o recunoasteti din poze"In jurul ore 14.00 vrem sa dam drumul la spectacol.Toata competitia se va transmite si in direct pe site-ul oficial al concursului. Asa ca puteti sa va anuntati prietenii pe e-mail, pe facebook, pe messenger sa se uite sambata pe site-ul oficial al concursului : www.mydancecontest.ro de la ora 14.00 pana pe la 19.00 ( concurs + gala ) ... Acolo vor gasi un link ... unde pot urmari in direct competitia !Nu stim cu exactitate cat va dura ... pentru ca nu putem estima cat vor dura comentariile fiecarui membru al juriului ...La concurs vor filma Tv Antena 1 si Tv Neptun !"

 • Cristina Iota
  rating up 0 rating down

  Cristina Iota 16 iun 2011 10:29

  Ne-am calificat in finala My Dance Contest, pe 5 iulie ne duelam cu alti 14 finalisti in Mamaia. Inca nu stim mai multe detalii, decat ca se va tine la Mamaia pe 5 iulie in jurul orei 17. Pentru cei care sunteti in Constanta la acea data, va invitam sa ne vedeti in spectacol, am pregatit un dans nou si speram sa fim remarcati cu melodia superba pe care o avem si miscarile coregrafice la care inca ne perfectionam. Daca o sa castigam ne veti vedea si in emisiunea Neata cu Razvan si Dani.Am sa va tin la curent. Va doresc vacanta placuta!Ne-am calificat in finala My Dance Contest, pe 5 iulie ne duelam cu alti 14 finalisti in Mamaia. Inca nu stim mai multe detalii, decat ca se va tine la Mamaia pe 5 iulie in jurul orei 17. Pentru cei care sunteti in Constanta la acea data, va invitam sa ne vedeti in spectacol, am pregatit un dans nou si speram sa fim remarcati cu melodia superba pe care o avem si miscarile coregrafice la care inca ne perfectionam. Daca o sa castigam ne veti vedea si in emisiunea Neata cu Razvan si Dani.Am sa va tin la curent. Va doresc vacanta placuta!Ne-am calificat in finala My Dance Contest, pe 5 iulie ne duelam cu alti 14 finalisti in Mamaia. Inca nu stim mai multe detalii, decat ca se va tine la Mamaia pe 5 iulie in jurul orei 17. Pentru cei care sunteti in Constanta la acea data, va invitam sa ne vedeti in spectacol, am pregatit un dans nou si speram sa fim remarcati cu melodia superba pe care o avem si miscarile coregrafice la care inca ne perfectionam. Daca o sa castigam ne veti vedea si in emisiunea Neata cu Razvan si Dani.Am sa va tin la curent. Va doresc vacanta placuta!Ne-am calificat in finala My Dance Contest, pe 5 iulie ne duelam cu alti 14 finalisti in Mamaia. Inca nu stim mai multe detalii, decat ca se va tine la Mamaia pe 5 iulie in jurul orei 17. Pentru cei care sunteti in Constanta la acea data, va invitam sa ne vedeti in spectacol, am pregatit un dans nou si speram sa fim remarcati cu melodia superba pe care o avem si miscarile coregrafice la care inca ne perfectionam. Daca o sa castigam ne veti vedea si in emisiunea Neata cu Razvan si Dani.Am sa va tin la curent. Va doresc vacanta placuta!Ne-am calificat in finala My Dance Contest, pe 5 iulie ne duelam cu alti 14 finalisti in Mamaia. Inca nu stim mai multe detalii, decat ca se va tine la Mamaia pe 5 iulie in jurul orei 17. Pentru cei care sunteti in Constanta la acea data, va invitam sa ne vedeti in spectacol, am pregatit un dans nou si speram sa fim remarcati cu melodia superba pe care o avem si miscarile coregrafice la care inca ne perfectionam. Daca o sa castigam ne veti vedea si in emisiunea Neata cu Razvan si Dani.Am sa va tin la curent. Va doresc vacanta placuta!

 • Cristina Iota
  rating up 0 rating down

  Cristina Iota 16 dec 2010 18:23

  Sambata am fost la concursul interjudetean "Prichindel", un concurs ce se dasfasoara intre cluburile copiilor din Bucuresti in colaborare cu gradinitele. Fetitele noastre au evoluat destul de mult si sper sa nu se opreasca aici.

 • Cristina Iota
  rating up 0 rating down

  Cristina Iota 12 nov 2010 09:53

  Baiatul meu a participat vineri la primul lui concurs la informatica si a luat premiul 2 la WORD. Nu ma asteptam sa ia premiul pentru ca a concurat alaturi de alti copii care erau in al 2-lea an la informatica, dar se pare ca s-a descurcat destul de bine. Am inceput sa culegem roadele unui an scolar intens si stiu ca tot ceea ce invata el acum ii va prinde bine in viata, in plus o face si cu mare placere.

 • Cristina Iota
  rating up 0 rating down

  Cristina Iota 07 oct 2010 10:48

  *As dori sa mai adaug cateva detalii despre informatica, engleza si teatru. - La informatica au intrat deja in paine cum se spune, au invatat sa scrie cu litere mari, sa sublinieze, sa ingroase, sa incline, sa insereze semne si imagini pe care le-au si colorat. Fiecare copil are propiul stick si daca ati vedea ce incantati sunt de ceea ce fac, eu personal nu am crezut ca ei se vor bucura de aceste lucruri. Anul acesta vor invata sa lucreze si in Excel si unii dintre ei deja au trecut la rezolvarea problemelor de matematica intr-un program msdos. - La engleza, domnul profesor i-a cucerit cu glumele si prietenia lui fata de copii, in plus cu ajutorul desenelor animate in engleza copiii reusesc sa inteleaga si sa indrageasca aceasta minunata limba. - La teatru continua cu alte joculete, ce-i drept un pic mai grele, dar care le capteaza toata atentia si exprimarea. Sper ca nu va plictisesc si ori de cate ori voi avea informatii noi am sa le impartasesc cu voi, si va recomand cu toata caldura aceste cluburi ale copiilor si elevilor, in special pe cel din sectorul 4.*As dori sa mai adaug cateva detalii despre informatica, engleza si teatru. - La informatica au intrat deja in paine cum se spune, au invatat sa scrie cu litere mari, sa sublinieze, sa ingroase, sa incline, sa insereze semne si imagini pe care le-au si colorat. Fiecare copil are propiul stick si daca ati vedea ce incantati sunt de ceea ce fac, eu personal nu am crezut ca ei se vor bucura de aceste lucruri. Anul acesta vor invata sa lucreze si in Excel si unii dintre ei deja au trecut la rezolvarea problemelor de matematica intr-un program msdos. - La engleza, domnul profesor i-a cucerit cu glumele si prietenia lui fata de copii, in plus cu ajutorul desenelor animate in engleza copiii reusesc sa inteleaga si sa indrageasca aceasta minunata limba. - La teatru continua cu alte joculete, ce-i drept un pic mai grele, dar care le capteaza toata atentia si exprimarea. Sper ca nu va plictisesc si ori de cate ori voi avea informatii noi am sa le impartasesc cu voi, si va recomand cu toata caldura aceste cluburi ale copiilor si elevilor, in special pe cel din sectorul 4.*As dori sa mai adaug cateva detalii despre informatica, engleza si teatru. - La informatica au intrat deja in paine cum se spune, au invatat sa scrie cu litere mari, sa sublinieze, sa ingroase, sa incline, sa insereze semne si imagini pe care le-au si colorat. Fiecare copil are propiul stick si daca ati vedea ce incantati sunt de ceea ce fac, eu personal nu am crezut ca ei se vor bucura de aceste lucruri. Anul acesta vor invata sa lucreze si in Excel si unii dintre ei deja au trecut la rezolvarea problemelor de matematica intr-un program msdos. - La engleza, domnul profesor i-a cucerit cu glumele si prietenia lui fata de copii, in plus cu ajutorul desenelor animate in engleza copiii reusesc sa inteleaga si sa indrageasca aceasta minunata limba. - La teatru continua cu alte joculete, ce-i drept un pic mai grele, dar care le capteaza toata atentia si exprimarea. Sper ca nu va plictisesc si ori de cate ori voi avea informatii noi am sa le impartasesc cu voi, si va recomand cu toata caldura aceste cluburi ale copiilor si elevilor, in special pe cel din sectorul 4.*As dori sa mai adaug cateva detalii despre informatica, engleza si teatru. - La informatica au intrat deja in paine cum se spune, au invatat sa scrie cu litere mari, sa sublinieze, sa ingroase, sa incline, sa insereze semne si imagini pe care le-au si colorat. Fiecare copil are propiul stick si daca ati vedea ce incantati sunt de ceea ce fac, eu personal nu am crezut ca ei se vor bucura de aceste lucruri. Anul acesta vor invata sa lucreze si in Excel si unii dintre ei deja au trecut la rezolvarea problemelor de matematica intr-un program msdos. - La engleza, domnul profesor i-a cucerit cu glumele si prietenia lui fata de copii, in plus cu ajutorul desenelor animate in engleza copiii reusesc sa inteleaga si sa indrageasca aceasta minunata limba. - La teatru continua cu alte joculete, ce-i drept un pic mai grele, dar care le capteaza toata atentia si exprimarea. Sper ca nu va plictisesc si ori de cate ori voi avea informatii noi am sa le impartasesc cu voi, si va recomand cu toata caldura aceste cluburi ale copiilor si elevilor, in special pe cel din sectorul 4.*As dori sa mai adaug cateva detalii despre informatica, engleza si teatru. - La informatica au intrat deja in paine cum se spune, au invatat sa scrie cu litere mari, sa sublinieze, sa ingroase, sa incline, sa insereze semne si imagini pe care le-au si colorat. Fiecare copil are propiul stick si daca ati vedea ce incantati sunt de ceea ce fac, eu personal nu am crezut ca ei se vor bucura de aceste lucruri. Anul acesta vor invata sa lucreze si in Excel si unii dintre ei deja au trecut la rezolvarea problemelor de matematica intr-un program msdos. - La engleza, domnul profesor i-a cucerit cu glumele si prietenia lui fata de copii, in plus cu ajutorul desenelor animate in engleza copiii reusesc sa inteleaga si sa indrageasca aceasta minunata limba. - La teatru continua cu alte joculete, ce-i drept un pic mai grele, dar care le capteaza toata atentia si exprimarea. Sper ca nu va plictisesc si ori de cate ori voi avea informatii noi am sa le impartasesc cu voi, si va recomand cu toata caldura aceste cluburi ale copiilor si elevilor, in special pe cel din sectorul 4.

 • Cristina Iota
  rating up 0 rating down

  Cristina Iota 06 oct 2010 11:32

  In primul rand trebuie sa spun ca sunt un parinte singur, am divortat acum 5 ani si jumatate si de atunci imi cresc singura copiii, tatal nedorind sa se implice in viata lor, motivul ar fi ca nu doreste sa fie afectati pentru ca ar sta prea putin cu ei. Isi plateste pensia alimentara (200 lei) si considera ca doar asta e datoria lui in prezent.Eu pot afirma ca petrec destul de mult timp impreuna cu ei. Uneori, dupa ce terminam cu temele dansam cu toti, am facut un cd special - noi ii spunem "dicoteca copiilor", si toti trei ne distram pe cinste Sambata si duminica, in functie de vreme mergem in parc sau la mall. Cam o data pe luna mergem la cinema, si acum ca am scapat de ratele la banca ne-am propus sa mergem si in excursii cel putin o data pe luna. Desenem si pictam foarte des pe anumite teme, inventam povesti si ne jucam "Nenea Nae face baie in copaie", eu sunt in aceiasi echipa cu fata pentru ca ea nu stie sa scrie, dar colaboram foarte bine, iar baiatul e tare mandru de ceea ce scrie. Cand vor mai creste o sa-i invat si T.O.M.A.N.A.P. Cand am fost la padure impreuna cu familia mea, mai sunt inca 4 nepotei de varste asemantoare, i-am invatat sa se joace "ratele si vanatorii", binenteles ca ne-am jucat si noi astia mari si a fost superb sa mai dam in mintea copiilor. Cam astea ar fi de spus, probabil ca pe parcurs ce vor creste se vor schimba si jocurile si prioritatile.

 • Caciula 2 Ioana
  rating up 0 rating down

  Caciula 2 Ioana 04 oct 2010 10:53

  Este foarte bine ca cei mici sunt incantati de activitatile extrascolare la care participa, asta ii face mai echilibrati si mai implicati in ceea ce fac. Care este timpul dedicat activitatilor la care sa participe toata familia in programul copilului vostru?

 • Cristina Iota
  rating up 0 rating down

  Cristina Iota 30 sep 2010 12:15

  Vineri a avut prima ora de informatica. Baiatul meu era asa de incantat ca a invatat sa creeze un fisier, sa scrie cu litere mari si sa centreze titlul. In plus i-a lasat sa se joace cca 30 minute, ce au dorit ei, si fimiu s-a jucat un joc cu impuscaturi. Este un lucru extraordinar ceea ce invata ei la 9 ani. Eu abia la 20 de ani am invatat ce invata el acumVineri a avut prima ora de informatica. Baiatul meu era asa de incantat ca a invatat sa creeze un fisier, sa scrie cu litere mari si sa centreze titlul. In plus i-a lasat sa se joace cca 30 minute, ce au dorit ei, si fimiu s-a jucat un joc cu impuscaturi. Este un lucru extraordinar ceea ce invata ei la 9 ani. Eu abia la 20 de ani am invatat ce invata el acumVineri a avut prima ora de informatica. Baiatul meu era asa de incantat ca a invatat sa creeze un fisier, sa scrie cu litere mari si sa centreze titlul. In plus i-a lasat sa se joace cca 30 minute, ce au dorit ei, si fimiu s-a jucat un joc cu impuscaturi. Este un lucru extraordinar ceea ce invata ei la 9 ani. Eu abia la 20 de ani am invatat ce invata el acumVineri a avut prima ora de informatica. Baiatul meu era asa de incantat ca a invatat sa creeze un fisier, sa scrie cu litere mari si sa centreze titlul. In plus i-a lasat sa se joace cca 30 minute, ce au dorit ei, si fimiu s-a jucat un joc cu impuscaturi. Este un lucru extraordinar ceea ce invata ei la 9 ani. Eu abia la 20 de ani am invatat ce invata el acumVineri a avut prima ora de informatica. Baiatul meu era asa de incantat ca a invatat sa creeze un fisier, sa scrie cu litere mari si sa centreze titlul. In plus i-a lasat sa se joace cca 30 minute, ce au dorit ei, si fimiu s-a jucat un joc cu impuscaturi. Este un lucru extraordinar ceea ce invata ei la 9 ani. Eu abia la 20 de ani am invatat ce invata el acum

 • CRISTINA NEAGU
  rating up 0 rating down

  CRISTINA NEAGU 25 sep 2010 11:46

  Noi am trecut peste programul de vacanta in care ne culcam mai tarziu pe la 10-11, si am trecut din nou. Trezirea dimineata la 6,45, toaleta de dimineata, mic dejun pe fuga si apoi la scoala. La 1 merge de la scoala la meditatoare, isi face lectiile pana la 16-17, apoi acasa, ceva joaca si culcarea la orele 9,30. Din octombrie vom merge din nou la inot. Oricum in clasa a IV a are mult mai mult de invatat si de scris , asa ca o vom lasa mai moale cu activitatile extrascolare.Noi am trecut peste programul de vacanta in care ne culcam mai tarziu pe la 10-11, si am trecut din nou. Trezirea dimineata la 6,45, toaleta de dimineata, mic dejun pe fuga si apoi la scoala. La 1 merge de la scoala la meditatoare, isi face lectiile pana la 16-17, apoi acasa, ceva joaca si culcarea la orele 9,30. Din octombrie vom merge din nou la inot. Oricum in clasa a IV a are mult mai mult de invatat si de scris , asa ca o vom lasa mai moale cu activitatile extrascolare.Noi am trecut peste programul de vacanta in care ne culcam mai tarziu pe la 10-11, si am trecut din nou. Trezirea dimineata la 6,45, toaleta de dimineata, mic dejun pe fuga si apoi la scoala. La 1 merge de la scoala la meditatoare, isi face lectiile pana la 16-17, apoi acasa, ceva joaca si culcarea la orele 9,30. Din octombrie vom merge din nou la inot. Oricum in clasa a IV a are mult mai mult de invatat si de scris , asa ca o vom lasa mai moale cu activitatile extrascolare.Noi am trecut peste programul de vacanta in care ne culcam mai tarziu pe la 10-11, si am trecut din nou. Trezirea dimineata la 6,45, toaleta de dimineata, mic dejun pe fuga si apoi la scoala. La 1 merge de la scoala la meditatoare, isi face lectiile pana la 16-17, apoi acasa, ceva joaca si culcarea la orele 9,30. Din octombrie vom merge din nou la inot. Oricum in clasa a IV a are mult mai mult de invatat si de scris , asa ca o vom lasa mai moale cu activitatile extrascolare.Noi am trecut peste programul de vacanta in care ne culcam mai tarziu pe la 10-11, si am trecut din nou. Trezirea dimineata la 6,45, toaleta de dimineata, mic dejun pe fuga si apoi la scoala. La 1 merge de la scoala la meditatoare, isi face lectiile pana la 16-17, apoi acasa, ceva joaca si culcarea la orele 9,30. Din octombrie vom merge din nou la inot. Oricum in clasa a IV a are mult mai mult de invatat si de scris , asa ca o vom lasa mai moale cu activitatile extrascolare.

 • Cristina Iota
  rating up 0 rating down

  Cristina Iota 23 sep 2010 10:36

  M-ai crede daca ti-as spune ca plange daca nu vreau sau nu pot sa-i duc? Pur si simplu le place acest Club al Copiilor, profesorii de aici sunt extraordinari si asta nu o spun doar eu. As putea afirma ca ma deranjeaza mai degraba cand la ore la romana ii pune pe copii sa copieze lectia. Nu mai suntem clasa 1 si personal ma deranjeaza sa vad cum sunt umplute caietele cu aceasta copiere inutila. O sa vedem ce va mai fi pe parcursul clasei a III-a. Concluzia este ca le place sa faca aceste activitati si baiatul insista ca o vrea si pe a 6-a la dansuri. Inca nu m-am decis daca o sa-l inscriu si la dansuri, m-ai negociem.M-ai crede daca ti-as spune ca plange daca nu vreau sau nu pot sa-i duc? Pur si simplu le place acest Club al Copiilor, profesorii de aici sunt extraordinari si asta nu o spun doar eu. As putea afirma ca ma deranjeaza mai degraba cand la ore la romana ii pune pe copii sa copieze lectia. Nu mai suntem clasa 1 si personal ma deranjeaza sa vad cum sunt umplute caietele cu aceasta copiere inutila. O sa vedem ce va mai fi pe parcursul clasei a III-a. Concluzia este ca le place sa faca aceste activitati si baiatul insista ca o vrea si pe a 6-a la dansuri. Inca nu m-am decis daca o sa-l inscriu si la dansuri, m-ai negociem.M-ai crede daca ti-as spune ca plange daca nu vreau sau nu pot sa-i duc? Pur si simplu le place acest Club al Copiilor, profesorii de aici sunt extraordinari si asta nu o spun doar eu. As putea afirma ca ma deranjeaza mai degraba cand la ore la romana ii pune pe copii sa copieze lectia. Nu mai suntem clasa 1 si personal ma deranjeaza sa vad cum sunt umplute caietele cu aceasta copiere inutila. O sa vedem ce va mai fi pe parcursul clasei a III-a. Concluzia este ca le place sa faca aceste activitati si baiatul insista ca o vrea si pe a 6-a la dansuri. Inca nu m-am decis daca o sa-l inscriu si la dansuri, m-ai negociem.M-ai crede daca ti-as spune ca plange daca nu vreau sau nu pot sa-i duc? Pur si simplu le place acest Club al Copiilor, profesorii de aici sunt extraordinari si asta nu o spun doar eu. As putea afirma ca ma deranjeaza mai degraba cand la ore la romana ii pune pe copii sa copieze lectia. Nu mai suntem clasa 1 si personal ma deranjeaza sa vad cum sunt umplute caietele cu aceasta copiere inutila. O sa vedem ce va mai fi pe parcursul clasei a III-a. Concluzia este ca le place sa faca aceste activitati si baiatul insista ca o vrea si pe a 6-a la dansuri. Inca nu m-am decis daca o sa-l inscriu si la dansuri, m-ai negociem.M-ai crede daca ti-as spune ca plange daca nu vreau sau nu pot sa-i duc? Pur si simplu le place acest Club al Copiilor, profesorii de aici sunt extraordinari si asta nu o spun doar eu. As putea afirma ca ma deranjeaza mai degraba cand la ore la romana ii pune pe copii sa copieze lectia. Nu mai suntem clasa 1 si personal ma deranjeaza sa vad cum sunt umplute caietele cu aceasta copiere inutila. O sa vedem ce va mai fi pe parcursul clasei a III-a. Concluzia este ca le place sa faca aceste activitati si baiatul insista ca o vrea si pe a 6-a la dansuri. Inca nu m-am decis daca o sa-l inscriu si la dansuri, m-ai negociem.

Citeste articole din aceasta tema

Mai multe