characters characters

INTERVIU: Copiii au nevoie de radacini si aripi

Propus de: SuntParinte.ro   |   11 februarie 2014    |   2891 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Larisa Popescu crede in educarea copiilor in spiritul respectului pentru natura, apropiindu-i de lumea satului prin activitati ludice. A derulat activitati de animatie socio-educativa (educatie prin joc) in 5 sate: Varasti -Giurgiu, Ciocanesti-Dambovita, Soldanu si Negoiesti – Calarasi, Sinca Veche-  Brasov – mergand cu echipa de proiect la copiii din aceste sate.  Tot in cadrul “Calatorie educativa in lumea satului” (http://calatorieeducativa.wordpress.com/) a lansat concursuri de creativitate la care au participat peste 500 de copii la nivel national, a derulat  campania “Sunt Creativ si Daruiesc”, pentru copiii din Bucuresti a realizat  excursii in satul Varasti si o prima tabara non-formala la Sinca Veche.

In opinia ta, de ce crezi ca are nevoie un copil pentru a se dezvolta armonios? Pentru a deveni ceea ce unii numesc “copil de succes”?

Se spune ca un copil are nevoie sa primeasca de la parintii sai: radacini si aripi...si recunosc ca este foarte aproape de ceea ce imi doresc sa-i ofer in mod constant fetitei mele. Prin “radacini” intelegand iubire neconditionata si increderea in sine si prin “aripi” curajul – libertatea de a fi ea insasi. Sigur ca pentru o dezvoltare armonioasa a copilului este important sa avem in vedere toate cele 3 dimensiuni: MINTE – TRUP – SUFLET... si sa nu uitam nicio clipa sa fim un bun MODEL pentru copilul nostru.

Ce crezi, esti parinte sau devii, cu fiecare experienta, cu fiecare zi ce trece in aceasta postura?
Cu fiecare zi ce trece ne descoperim si evoluam impreuna in relatia de parinte-copil... evoluam noi ca fiinte in mod individual si este firesc ca si relatiile cu cei din jur si in mod special relatia cu copiii sa “creasca”.

Poarta-ne prin copilaria ta. Ai crescut la oras sau la sat? Ce e diferit in cele 2 lumi?

Copilaria mea inseamna: sat de munte, bunatate in ochi de bunica draga, miros de lemne arse in soba si de iarba proaspat cosita, sunet de talanga a vacilor intoarse de pe magura si susur de rau involburat, gust de mamaliga cu lapte cald si cirese savurate catarata pe crengi.  Zic ca-i destul de diferit traiul la sat comparat cu cel la oras – dar fiecare are farmecul sau.
Am descris un pic cum e satul in sufletul meu... despre farmecul orasului (ca sa ramanem in acelasi ton pozitiv si  sa vedem momentan partea plina a paharului)  as aminti de “aroma” speciala a unui spectacol de teatru, misterul din vizitarea unui muzeu, confortul mai mare a traiului in oras... poate chiar “scurtarea” distantelor calatorind cu metroul.

Calatorie imaginara printre valori. Care ar fi un top al valorilor musai de inserat in educatia unui copil?
O sa enumar doar cateva – primele care-mi vin in minte: increderea in sine; autenticitatea; dragostea de viata, de oameni si de tot ce-i frumos; optimism; perseverenta; responsabilitatea; curajul de a-si exprima sentimente-ganduri-dorinte, daruirea; creativitatea si recunostinta.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe