characters characters

Intarirea imunitatii copiilor

Propus de: DoctoritadeCopii.ro   |   09 ianuarie 2018    |   3188 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

intarirea imunitatii
Aceasta postare este despre modalitati naturale de a ne pregati un sistem imun puternic si competent sa faca fata agresiunilor externe.

Asa cum am vorbit intr-o postare anterioara, imunitatea umana se dezvolta treptat, invatand de la o infectie la alta cum sa devina tot mai eficienta.

Sistemul imun este format dintr-o multitudine de organe, celule si substante biologic active.

O viata sanatoasa, inclusiv sanatatea imunitara, depinde de o multitudine de factori – stilul de viata de zi cu zi fiind esential!

Vom incepe, asadar prin modificari de stil de viata:

 • exercitiul fizic – creste circulatia sangvina si limfatica (limfa este principalul vehicul al celulelor de aparare si nu dispune de o pompa de propulsie – inima). Nu pot sa accentuez suficient importanta exercitiului fizic – de preferinta in aer liber – pentru o viata sanatoasa, inca de la cele mai mici varste! Prin exercitiu vreau sa spun orice – de la plimbari, urcat in copaci, bicicleta si role pana la sporturi organizate. Folosesc momentul acesta pentru a recomanda sporturile de echipa mai ales copiilor timizi si individualisti care au nevoie sa se incadreze intr-un grup si sa invete lucrul in echipa!
 • petrecerea de timp in natura – In Japonia medicii recomanda asa-numita “forest therapy” – nu foarte accesibila tuturor, dar usor de inlocuit cu plimbarea in parc!
 • expunere la frig! (apa rece, zapada) – mai multe informatii pe pagina Cristelei Georgescu despre mersul prin zapada.
 • ameliorarea/mentinerea unei digestii bune – intestinul este un organ imunitar foarte important, lucrand in stransa legatura cu flora saprofita. O digestie buna inseamna o functionalitate buna a ambelor componente.
 • tranzit intestinal normal
 • rasul – creste nivelul celulelor NK (natural killer), importante in lupta antibacteriana
 • scaderea stresului (exista si la copii!) -sub stres, celulele sistemului imun nu sunt capabile sa raspunda la controlul hormonal – se ating niveluri de inflamatie care favorizeaza boala .

Citeste continuarea articolului pe DoctoritadeCopii.ro


Sunt medic pediatru de 12 ani. Crezul meu ca medic este sa ajut copiii si pe parintii lor sa gaseasca solutii cat mai naturale la problemele de sanatate cu care s-ar putea intalni. In lipsa acestora, sau daca nu par sa fie eficiente, abordarea mea este una alopata.”

*Sursa foto: Freegreatpicture.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Sanatatea psihica a copilului
  7 obiceiuri care contribuie la sanatatea psihica a copiilor
  14 iunie 2021   

  Bazele echilibrului emotional si ale sanatatii psihice se construiesc in copilarie, atat in cadrul relatiilor dintre parinte si copil, cat cu ajutorul obiceiurilor care se formeaza in aceasta perioada.

 • Motricitate grosiera
  Exercitii pentru motricitatea grosiera a copiilor 1
  26 mai 2021   

  Joaca fizica este modalitatea principala prin care prescolarii isi dezvolta motricitatea grosiera. Ce inseamna aceasta, de ce este importanta pentru dezvoltarea copiilor si cum o putem incuraja?

 • (P) Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER)
  (P) Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER)
  27 aprilie 2020   

  Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER): “Votul din Parlament care plafoneaza taxa clawback la 15% pentru fabricile din Romania este o corectie necesara pentru ca industria medicamentelor sa aiba viitor, fiind totodata un semnal pozitiv dat de politicieni pentru continuarea investitiilor in extindere tehnologica si pastrarea locurilor de munca in tara”

Mai multe