characters characters

Emo-kids - un semnal de alarma?

Propus de: Mihaela Larisa Nitu   |   26 mai 2009    |   2928 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

Moto: “Sa poti sa crezi cand unii te insala,
Sa te ridici cand altii te doboara,
Sa poti pastra ce altii vor sa alunge,
Sa razi chiar daca sufletul iti plange.
Si cald tu sa ramai chiar daca afara ninge,
Aceasta e arta de a invinge!”
(R. Keepling)


Un scurt istoric al termenului:

Nu se poate afirma ca ar exista o definitie foarte clara a stilului emo, acesta fiind in primul rand unul atitudinal. La inceputuri, prin anii 90, termenul de “emo“ era folosit in muzica, acesta fiind un subgen al rock-ului, insa de-a lungul timpului, acest cuvant cunoaste un domeniu vast de intrebuintari. Un rol important in propagarea acestei notiuni l-a avut mass-media si in mod special postul de televiziune MTV.

Cum se identifica un emo-kid ?

Un emo kid poate fi recunoscut dupa ochii puternic conturati, parul relativ lung sau ciufulit, de culoare neagra, sau, eventual, in combinatii cu unele culori ce epateaza.
Se evidentiaza si prin felul lui de a se imbraca, purtand tot felul de combinatii ciudate de haine pe care oamenii nu le poarta, in general; mai poarta o geanta lunga tip postas.
De multe ori acesti copii, uneori chiar si adulti, au tendita de a se izola, de a se considera inferiori, de a fi aspri cu ei insisi, putand culmina, foarte rar, cu ganduri sinucigase. Acesta stare se manifesta, de regula, in perioada adolescentei, o perioada critica dupa cum bine se stie.

Una dintre sutele de definitii din The Urban Dictionary despre notiunea de emo kid suna astfel: “Se imbraca exclusiv in negru, refuza orice urma de dragalasenie, sunt teribilisti si le place sa-si picteze unghiile in negru”.

Concluzii

Fiecare generatie a avut, are si va avea modele pe care sa le poata copia si astfel sa isi inceapa drumul spre integrarea in societate, sa-si creeze propriile valori si o personalitate. Muzica si moda pot fi un mod de exprimare, un mod de a spune ceea ce simtim, ne influenteaza dar depinde de noi cum le utilizam.
Toleranta si intelegerea in cazul tinerilor sunt mai mult decat necesare!

Mihaela Larisa Nitu
Profesor psiholog
Cabinetul de Asistenta Psihologica
Grup Scolar “George Tarnea“ Babeni

Comentează:
3 comentarii

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Caciula 2 Ioana
  Caciula 2 Ioana    05.10.2009 - 17:56
  A fi "emo" este uneori o forma de exprimare a adolescentului care doreste sa fie original si sa isi exprime propria personalitate. Insa alteori poate fi vorba despre un strigat de ajutor pe care copilul/tanarul il adreseaza celor din jur, prin modul sau de a se imbraca, prin muzica si prin suferinta pe care o resimte. Atunci este foarte important sa intelegi daca este vorba doar despre criza de originalitate a adolescentului sau despre o suferinta psihica - poate tanarul este depresiv, poate a suferit o deceptie sentimentala sau legaturile sale cu parintii sunt deficitare. Este importanta comunicarea cu tanarul si apropierea emotionala de acesta.
 • Popa Margareta
  Popa Margareta    04.10.2009 - 12:53
  Cred ca ar trebui sa-l facem sa aiba incredere in el.in nici un caz nu trebuie sa il izolam sau sa radem de el.
 • Utilizator Anonim
  Ionela Marica    20.07.2009 - 08:50
  Cum ar trebui sa ne comportam in prezenta unui emo kid? Ce putem face ca sa-l ajutam? Ne puteti da cateva sfaturi si sugestii?
  Multumesc,
  Ionela

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe